fbpx
Acasă Ştiri Medicale Congres FizioPlus la Cluj-Napoca

Congres FizioPlus la Cluj-Napoca

 

La Cluj-Napoca se va desfăşura în 20-22 octombrie, în organizarea Asociaţiei Studenţilor şi Absolvenţilor Fizioterapeuţi din Cluj, Congresul Fizio Plus.

Articolul continua mai jos

Congresul Fizio Plus este menit să dezvolte şi să crească calitatea profesională în domeniul fizioterapiei şi a recuperării medicale. Scopul final fiind cel al educării tinerilor specialişti, formarea vocaţională continuă a echipei de recuperare, prin facilitarea interacţiunilor între specialişti precum şi îmbunătăţirea relaţiei medic – fiziokinetoterapeut -pacient.

Evenimentul se adresează balneofiziokinetoterapeuților, specialiştilor fizioterapeuți, kinetoterapeuți, medici, asistenți medicali, studenți, dar şi celor din alte domenii interesate de recuperarea medicală.

Pe parcursul celor trei zile este pregătit un program stiinţific bogat, conturat în jurul unor conferinţe, workshop-uri, dialoguri pe multiple ramuri ale recuperării medicale:
-Ortopedie
– Podiatrie
– Neurologie
-Pediatrie
-Oncologie
-Medicină sportivă
-Pneumologie
-Terapii alternative

Nume importante ale medicinii din diverse specialităţi vor susţine prezentări şi ateliere.

Dr. Alin Nicolae Popescu
Medic primar Medicină Sportivă , Medical manager FRRugby

Un medic cu multă experiență și dedicat carierei sale. Acesta ne va împărtăși informații privind „Cauzele traumatismelor sportive la echipele naționale de Rugby” bazate pe un studiu longitudinal al morbidității traumatismelor la sportivii români. Aceste rezultate situează Rugbyul pe locul 2 (după fotbal) din punct de vedere al numărului de cazuri.

Andrei Gheorghiu
Kinetoterapeut, Osteopat, Specialist RPG , Terapeut Schroth, Formator OMTRO.

Kinetoterapeut dedicat ce deține numeroase specializări din sfera reabilitării medicale. Acesta ne va împărtăși din cunoștințele sale legate de “PREM – Pain-Resistance Evaluation Model” în calitate de formator OMTRO (Orthopaedic Manipulative Therapy Romania).

Prof. Univ. Asociat Dr. Pásztai Zoltan

Un profesionist dedicat activității sale, cunoscut pentru numeroasele rezultate obținute in domeniul kinetoterapiei și premiat pentru cercetările științifice pe care le-a desfășurat. Acesta ne va prezenta: “Crearea de noi modele de mișcare prin marca “” step by step spre viitor cu lădița Zoly”” Marcă/ brand înregistrat , OSIM Bucuresti, un concept românesc de kinetoterapie orădeană, prin dispozitivul pentru comportament motor functional (D-CMF ®) și tehnici de utilizare.

Dr. Irsay László

O persoană dedicată meseriei sale, cu o experiență de mai bine de 11 ani în domeniul recuperării medicale și numeroase participări la manifestări științifice atât în țară cât și în străinătate.Acesta ne va prezenta “ Fizioterapia pacientului cu patologie oncologică” , pacientul oncologic adresându-se frecvent cabinetelor de reabilitare medicală datorită afecțiunilor musculoscheletale concomitente, dar și datorită reacțiilor adverse la tratamentele aplicate. În multe situații clinice există deja recomandări în ceea ce privește indicațiile și contraindicațiile tehnicilor de reabilitare. Rămân totuși o serie de întrebări: ce, când, cât timp, ce parametri tehnici, durata etc.
Vă invităm alături de noi să aflăm răspunsurile la aceste întrebări!

Dr. Andrei Leșan , medic specialist pneumolog

Medic de excepție, membru fondator al “Secțiunii 9G”, membru al grupului de lucru de transplant pulmonar din cadrul Sociatății Române de Pneumologie. Acesta ni se va alătura cu prezentarea “Tratamentul farmacologic şi non-farmacologic în BPOC ” . BPOC este cea mai comună boală pulmonară cronică din lume fiind situată pe locul patru al mortalității la nivel mondial dintre toate bolile cronice. Tratamentul farmacologic pentru această patologie este deja bine cunoscut și în permanentă îmbunătățire, ce este mai puțin cunoscut și din păcate mai puțin utilizat, este terapia non-farmacologică pentru această patologie. Printre măsurile non-farmacologice în BPOC se numără terapia de renunțare la fumat, imunizarea pacienților, oxigenoterapia chiar și chirurgia toracică dar cea mai importantă dintre toate rămâne reabilitarea respiratorie deoarece accentul pe acest tip de terapie este imperios necesară.

Kinetoterapeut Dorina Ionescu

O persoană pasionată de meseria pe care o practică, aceasta își propune să aducă în atenția dumneavoastră importanţa gimnasticii gravidei și recuperarea post partum în prezentarea ” Conștientizarea nevoii de gimnastică în timpul sarcinii”.Majoritatea femeilor susțin că sarcina este cea mai frumoasă și emoționantă perioadă din viața lor. Din nefericire, sarcina este însoțită de diverse modificări ale organismului mamei, care au la baza încărcătura hormonală, dar și greutatea tot mai mare, schimbarea centrului de greutate, modificarea mersului și multe altele, care pot duce la disconfort. Gimnastica și anumitele îndrumări ale kinetoterapeutului pot ajuta gravida să înțeleagă ce se întâmplă, dar și să prevină anumite situații ce i-ar putea provoca apariția durerii.

Citeste si

Urmăreşte ultimele ştiri medicale pe Youtube şi Facebook

15,918FaniÎmi place
1,180AbonațiAbonați-vă

SFATUL MEDICULUI Infecția cu virus hepatitic. Riscuri, prevenție, diagnosticare și tratament

Cele mai citite

ULTIMELE ARTICOLE

Recomandări ZM

Ce sunt alergiile alimentare? Cauze, tipuri, diagnostic, tratament

Ce sunt alergiile alimentare? Alergia alimentară este o reacție exagerată a sistemului imunitar la...

Pneumonia – Totul despre penumonie, cazue, simptome, tratament

Ce este pneumonia? Pneumonia este o infecție a plămânilor cauzată de microbi și însoțită...

Psiholog Laura Maria Cojocaru: „Pielea ne vorbește despre starea noastră psihică și emoțională”

Psiholog Laura Maria Cojocaru: „Pielea ne vorbește despre starea noastră psihică și emoțională”. Pielea,...

Mușcătura de viperă – cum o recunoaștem, simptome, primul ajutor

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Baia Mare a lansat o campanie de prevenire adresată...

Mituri și realități despre cancer

Ce este cancerul? Cancerul,  cunoscut sub denumirea științifică de tumoare malignă sau neoplasm malign, reunește un grup...

Cancerul la rinichi – de ce este „o capcană periculoasă”

Scopul principal al rinichilor este de a filtra deşeurile din sânge şi de a...