Congres FizioPlus la Cluj-Napoca

 

La Cluj-Napoca se va desfăşura în 20-22 octombrie, în organizarea Asociaţiei Studenţilor şi Absolvenţilor Fizioterapeuţi din Cluj, Congresul Fizio Plus.

Program Fizioplus

Congresul Fizio Plus este menit să dezvolte şi să crească calitatea profesională în domeniul fizioterapiei şi a recuperării medicale. Scopul final fiind cel al educării tinerilor specialişti, formarea vocaţională continuă a echipei de recuperare, prin facilitarea interacţiunilor între specialişti precum şi îmbunătăţirea relaţiei medic – fiziokinetoterapeut -pacient.

- Articolul continua mai jos-

ProgramSAMBATA

Evenimentul se adresează balneofiziokinetoterapeuților, specialiştilor fizioterapeuți, kinetoterapeuți, medici, asistenți medicali, studenți, dar şi celor din alte domenii interesate de recuperarea medicală.

ProgramDUMINICA

Pe parcursul celor trei zile este pregătit un program stiinţific bogat, conturat în jurul unor conferinţe, workshop-uri, dialoguri pe multiple ramuri ale recuperării medicale:
-Ortopedie
– Podiatrie
– Neurologie
-Pediatrie
-Oncologie
-Medicină sportivă
-Pneumologie
-Terapii alternative

Nume importante ale medicinii din diverse specialităţi vor susţine prezentări şi ateliere.

Alin Popescu

- Articolul continua mai jos-

Dr. Alin Nicolae Popescu
Medic primar Medicină Sportivă , Medical manager FRRugby

Un medic cu multă experiență și dedicat carierei sale. Acesta ne va împărtăși informații privind „Cauzele traumatismelor sportive la echipele naționale de Rugby” bazate pe un studiu longitudinal al morbidității traumatismelor la sportivii români. Aceste rezultate situează Rugbyul pe locul 2 (după fotbal) din punct de vedere al numărului de cazuri.

Andrei Gheorghiu

Andrei Gheorghiu
Kinetoterapeut, Osteopat, Specialist RPG , Terapeut Schroth, Formator OMTRO.

Kinetoterapeut dedicat ce deține numeroase specializări din sfera reabilitării medicale. Acesta ne va împărtăși din cunoștințele sale legate de “PREM – Pain-Resistance Evaluation Model” în calitate de formator OMTRO (Orthopaedic Manipulative Therapy Romania).

Prof. Univ. Asociat Dr. Pásztai Zoltan

-Articolul continua mai jos-

Un profesionist dedicat activității sale, cunoscut pentru numeroasele rezultate obținute in domeniul kinetoterapiei și premiat pentru cercetările științifice pe care le-a desfășurat. Acesta ne va prezenta: “Crearea de noi modele de mișcare prin marca “” step by step spre viitor cu lădița Zoly”” Marcă/ brand înregistrat , OSIM Bucuresti, un concept românesc de kinetoterapie orădeană, prin dispozitivul pentru comportament motor functional (D-CMF ®) și tehnici de utilizare.

Irsay Laszlo

Dr. Irsay László

O persoană dedicată meseriei sale, cu o experiență de mai bine de 11 ani în domeniul recuperării medicale și numeroase participări la manifestări științifice atât în țară cât și în străinătate.Acesta ne va prezenta “ Fizioterapia pacientului cu patologie oncologică” , pacientul oncologic adresându-se frecvent cabinetelor de reabilitare medicală datorită afecțiunilor musculoscheletale concomitente, dar și datorită reacțiilor adverse la tratamentele aplicate. În multe situații clinice există deja recomandări în ceea ce privește indicațiile și contraindicațiile tehnicilor de reabilitare. Rămân totuși o serie de întrebări: ce, când, cât timp, ce parametri tehnici, durata etc.
Vă invităm alături de noi să aflăm răspunsurile la aceste întrebări!

Dr. Andrei Leșan , medic specialist pneumolog

Medic de excepție, membru fondator al “Secțiunii 9G”, membru al grupului de lucru de transplant pulmonar din cadrul Sociatății Române de Pneumologie. Acesta ni se va alătura cu prezentarea “Tratamentul farmacologic şi non-farmacologic în BPOC ” . BPOC este cea mai comună boală pulmonară cronică din lume fiind situată pe locul patru al mortalității la nivel mondial dintre toate bolile cronice. Tratamentul farmacologic pentru această patologie este deja bine cunoscut și în permanentă îmbunătățire, ce este mai puțin cunoscut și din păcate mai puțin utilizat, este terapia non-farmacologică pentru această patologie. Printre măsurile non-farmacologice în BPOC se numără terapia de renunțare la fumat, imunizarea pacienților, oxigenoterapia chiar și chirurgia toracică dar cea mai importantă dintre toate rămâne reabilitarea respiratorie deoarece accentul pe acest tip de terapie este imperios necesară.

Kinetoterapeut Dorina Ionescu

O persoană pasionată de meseria pe care o practică, aceasta își propune să aducă în atenția dumneavoastră importanţa gimnasticii gravidei și recuperarea post partum în prezentarea ” Conștientizarea nevoii de gimnastică în timpul sarcinii”.Majoritatea femeilor susțin că sarcina este cea mai frumoasă și emoționantă perioadă din viața lor. Din nefericire, sarcina este însoțită de diverse modificări ale organismului mamei, care au la baza încărcătura hormonală, dar și greutatea tot mai mare, schimbarea centrului de greutate, modificarea mersului și multe altele, care pot duce la disconfort. Gimnastica și anumitele îndrumări ale kinetoterapeutului pot ajuta gravida să înțeleagă ce se întâmplă, dar și să prevină anumite situații ce i-ar putea provoca apariția durerii.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari