Ministrul Sănătății, despre remunerația personalului medical: “Salariile nu scad. Din contră, salariile cresc!”

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a declarat că salariile personalului medical nu vor scădea, din contră, acestea se vor majora. Potrivit acestuia, salariul și sporul aferent se va calcula pe fiecare familie profesională sau pe fiecare specialitate, în așa fel încât să nu existe scăderi de venituri.

“Salariile nu scad. Din contră, salariile cresc. Există însă anumite voci care susțin că din cauza faptului că nu se vor acorda sporurile la cuantumul maxim, există posibilitatea să scadă veniturile. Noi în momentul de față facem simulări pe aceste scenarii. Am exclus foarte multe din situațiile semnalate și vreau să vă asigur că la sfârșitul discuțiilor pe care le vom avea cu Ministerul de Finanțe și cu sindicatele… Doamna ministru al Muncii a și lansat ieri o propunere cu care sindicatele au fost de acord. Vineri va avea loc o întâlnire pe această temă pentru a calcula exact pe fiecare familie profesională sau pe fiecare specialitate salariul și sporul aferent, în așa fel încât să nu existe scăderi de venituri”, a declarat Florian Bodog, Ministrul Sănătății.

De asemenea, el a mai afirmat că politica guvernamentală vizează creșterea salariilor medicilor și asistentelor medicale, pentru ca profesioniștii din sistem să rămână în țară.

“Ceea ce vreau să subliniez este faptul că în politica guvernamentală avem creșterea salariilor pentru medici și asistențe medicale, pentru că ne dorim ca acești profesioniști din domeniul sănătății să rămână în țară pentru a acorda asistentă medicală, însă nu neglijăm și celelalte categorii profesionale care își desfășoară activitatea în domeniul medical și care considerăm că sunt la fel de importante pentru sistem”, a mai spus ministrul conform sursei menționate.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari