Vaccinarea antigripală a populaţiei din grupele de risc va începe la sfârşitul lunii octombrie

Vaccinarea antigripală a populaţiei din grupele de risc va începe la sfârşitul lunii octombrie sau la începutul lunii noiembrie. Potrivit ministrului Sănătăţii, Florian Bodoc, procedura pentru achiziţia unei prime cantităţi de vaccin, mai mică decât necesarul pentru tot anul, a fost finalizată. La sfârşitul lunii octombrie sau la începutul lunii noiembrie vor ajunge în teritoriu primele doze pentru imunizarea populaţiei din grupele de risc, iar necesarul de vaccin antigripal va fi completat la începutul lunii următoare.

„Am demarat şi am finalizat procedura pentru achiziţia unei cantităţi mai mici de vaccin antigripal, decât este necesară pe tot anul. Această procedură este în curs de finalizare şi primele doze de vaccin vor veni în teritoriu, în aşa fel încât la sfârşitul lunii octombrie, începutul lunii noiembrie să putem începe vaccinarea celor care sunt la risc. La începutul lunii noiembrie vom avea întreaga cantitate de vaccin antigripal, în toată ţara. Ceea ce vreau să vă spun este că indicaţiile OMS de vaccinare pentru acest an sunt sfârşitul lunii octombrie, pentru începutul vaccinării, şi vaccinarea să continue cât mai mult”, a declarat, în urmă cu câteva zile, ministrul Sănătăţii.

Florian Bodoc a mai precizat că Ministerul Sănătăţii doreşte să achiziţioneze o cantitate cât mai mare de vaccin antigripal pentru populaţia din grupele de risc în vederea unei acoperiri vaccinale cât mai mare.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari