Terenul viitorului Spital Regional de Urgență, trecut oficial în domeniul public al Statului. Cum va arăta clădirea – FOTO

Terenul viitorului Spital Regional de Urgență ce va fi construit in județul Cluj a trecut oficial în domeniul public al Statului și administrarea Ministerului Sănătății. Acesta va fi amplasat pe raza comunei Florești, în apropiere de municipiul Cluj-Napoca.

Astfel, în Monitorul Oficial nr. 796/2017 a fost publicată Hotărârea de Guvern nr. 720/2017 prin care Guvernul a aprobat înscrierea terenului în suprafață de 14,3064 hectare, situat în localitatea Florești, strada Avram Iancu nr. 370 – 374, în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului și darea lui în administrarea Ministerului Sănătății în scopul construirii Spitalului Regional de Urgență Cluj.

spitalul regional de urgenta cluj

„Este o etapă extrem de importantă în procesul de edificare a viitorului Spital Regional de Urgență pentru care ne luptăm de atâția ani. Ea vine la finalul unei proceduri complexe în urma căreia am transmis Guvernului un teren cu o situație juridică pe deplin clarificată și fără niciun fel de probleme juridice, ideal pentru a se construi pe el din punct de vedere al amplasării, planeității și accesului la utilități”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

- Articolul continua mai jos-

Potrivit prevederilor hotărârii de guvern, predarea-preluarea terenului cu o valoare de inventar de 25.760.295 lei se va face în termen de 30 de zile, în baza unui protocol ce urmează a fi încheiat în acest sens între Consiliul Județean Cluj și Ministerul Sănătății.

Pentru a se putea ajunge în această etapă finală, Consiliul Județean a derulat o procedură laborioasă prin intermediul căreia a dezmembrat terenul în cauză și s-a ocupat de evaluarea suprafeței care se transmite în vederea construirii spitalului, comunicând raportul de evaluare Ministerului Sănătății. Totodată, a adoptat hotărârea 167/26.07.2017 de modificare a HCJ nr. 258/29.11.2016 prin care terenul a fost transferat din domeniul public al județului Cluj în domeniul public al Statului Român. Ulterior, Consiliul Județean a acționat pentru înscrierea în Cartea Funciară a dreptului de proprietate asupra terenului Statului Român și a întreprins demersurile necesare în vederea casării și, respectiv demolării construcțiilor dezafectate existente pe terenul în cauză.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari