fbpx
Acasă Realitatea medicală Spitalul Regional de Urgență va fi construit la Cluj-Napoca. CJ a pus...

Spitalul Regional de Urgență va fi construit la Cluj-Napoca. CJ a pus la dispoziția MS un teren de 14 ha

Construirea Spitalului Regional de Urgență la Cluj-Napoca este acum o certitudine, spun reprezentanții forului administrativ județean. Consiliul Județean (CJ) Cluj a pus la dispoziția Ministerului Sănătății (MS) un teren de 14 ha în vederea realizării acestui obiectiv.

,,Nici un moment nu avea de ce și nu putea să se schimbe locația viitorului Spital Regional de Urgență într-un alt județ decât Clujul. Dincolo de atuurile incontestabile ale Clujului, am fost primii care ne-am îndeplinit obligațiile și am pus la dispoziția Ministerului Sănătății un teren de cca. 14 hectare, cel mai bun ca și amplasare, planeitate și acces la utilități dintre cele trei locații vizate”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Potrivit acestuia, Consiliul Județean a finalizat, încă de la mijlocul lunii septembrie, toate demersurile care intrau în atribuțiile sale, referitoare la edificarea acestui important obiectiv medical.

Articolul continua mai jos

’’Conștientizând necesitatea și importanța edificării unui spital care să deservească întreaga regiune a Transilvaniei, Consiliul Județean Cluj a fost primul dintre autoritățile din țară vizate de construirea unui spital regional, respectiv Cluj, Iași și Craiova, care a finalizat întreaga procedură, ultima adresă referitoare la acest subiect fiind transmisă Ministerului Sănătății în data de 12 septembrie’’, au mai precizat reprezentanții CJ Cluj.

Prin intermediul respectivului document, Consiliul Județean Cluj reitera faptul că terenul pe care urmează să fie amplasată viitoarea unitate  spitalicească, situat în comuna Florești, Str. Avram Iancu, nr. 370-374, are o situație juridică pe deplin clarificată, nu este supus unor cereri de revendicare, nu se află în litigii pe rolul instanțelor, nu este grevat de sarcini și nu este închiriat sau concesionat.

Pentru a se putea ajunge în această etapă finală, Consiliul Județean a derulat o procedură laborioasă prin intermediul căreia a dezmembrat terenul în cauză și s-a ocupat de evaluarea suprafeței care se transmite în vederea construirii spitalului, comunicând raportul de evaluare Ministerului Sănătății.

Totodată, a adoptat hotărârea 167/26.07.2017 de modificare a HCJ nr. 258/29.11.2016 prin care terenul a fost transferat din domeniul public al județului Cluj în domeniul public al Statului Român. Ulterior, Consiliul Județean a acționat pentru înscrierea în Cartea Funciară a dreptului de proprietate asupra terenului Statului Român și a întreprins demersurile necesare în vederea casării și, respectiv demolării construcțiilor dezafectate existente pe terenul în cauză.

Premierul Mihai Tudose: ’’Spitalele de la Craiova şi Cluj intră în linie dreaptă“

Despre proiectele pentru construirea spitalelor regionale din Craiova şi Cluj a făcut câteva precizări, la începutul lunii octombrie, și premierul Mihai Tudose. Acestea anunța că, în acest caz, transferul de terenuri “intră în linie dreaptă”.

“Spitalele de la Craiova şi Cluj intră în linie dreaptă din punct de vedere a transferului de terenuri”, a declarat Mihai Tudose.

La rândul său, vicepremierul Sevil Shhaideh precizase că proiectele pentru obţinerea terenurilor noilor spitale din Craiova şi Cluj vor fi propuse pentru aprobare în şedinţa de Guvern.

“Aşa cum am făcut şi acum două săptămâni pentru Spitalul regional de la Iaşi, astăzi, cu eforturile autorităţilor locale de la Cluj, Ministerul Sănătăţii, MApN, suntem în măsură să propunem pentru ordinea de zi şi terenurile pentru Spitalul regional de la Craiova şi cel de la Cluj”, a precizat vicepremierul Shhaideh.

Citeste si

Urmăreşte ultimele ştiri medicale pe Youtube şi Facebook

15,918FaniÎmi place
1,180AbonațiAbonați-vă

SFATUL MEDICULUI Infecția cu virus hepatitic. Riscuri, prevenție, diagnosticare și tratament

Cele mai citite

ULTIMELE ARTICOLE

Recomandări ZM

Bolile cardiovasculare – 7 profesii care „fac rău” inimii femeilor

Bolile cardiovasculare - 7 profesii care „fac rău” inimii femeilor. Un studiu american a...

Ce este  hepatita? Ce înseamnă viral?

Hepatita reprezintă inflamația ficatului. Inflamația are loc în urma distrugerii celulelor (hepatocite). Termenul viral...

Ce este sclerodermia? Simptome, diagnostic, tratament

Ce este sclerodermia? Termenul „sclerodermia" provine dintr-un cuvânt grecesc „scleroderma", care înseamnă „piele dură"....

Sindromul ovarelor polichistice – Simptome, cauze, complicații, tratament

Ce este sindromul ovarelor polichistice este o afecțiune comună care afectează funcția ovariană. Cele...

Virusul HPV și impactul acestuia asupra sănătății

Șansa să fi auzit măcar osingură dată de virusul HPV este mare. Infecția HPV...

Transplantul renal: când se face, cât este timpul de așteptare și care sunt riscurile procedurii chirurgicale

Transplantul renal este o procedură chirurgicală ce presupune înlocuirea unui rinichi ce nu mai...