Spitalul Regional de Urgență va fi construit la Cluj-Napoca. CJ a pus la dispoziția MS un teren de 14 ha

Construirea Spitalului Regional de Urgență la Cluj-Napoca este acum o certitudine, spun reprezentanții forului administrativ județean. Consiliul Județean (CJ) Cluj a pus la dispoziția Ministerului Sănătății (MS) un teren de 14 ha în vederea realizării acestui obiectiv.

,,Nici un moment nu avea de ce și nu putea să se schimbe locația viitorului Spital Regional de Urgență într-un alt județ decât Clujul. Dincolo de atuurile incontestabile ale Clujului, am fost primii care ne-am îndeplinit obligațiile și am pus la dispoziția Ministerului Sănătății un teren de cca. 14 hectare, cel mai bun ca și amplasare, planeitate și acces la utilități dintre cele trei locații vizate”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Potrivit acestuia, Consiliul Județean a finalizat, încă de la mijlocul lunii septembrie, toate demersurile care intrau în atribuțiile sale, referitoare la edificarea acestui important obiectiv medical.

’’Conștientizând necesitatea și importanța edificării unui spital care să deservească întreaga regiune a Transilvaniei, Consiliul Județean Cluj a fost primul dintre autoritățile din țară vizate de construirea unui spital regional, respectiv Cluj, Iași și Craiova, care a finalizat întreaga procedură, ultima adresă referitoare la acest subiect fiind transmisă Ministerului Sănătății în data de 12 septembrie’’, au mai precizat reprezentanții CJ Cluj.

- Articolul continua mai jos-masca medicala

Prin intermediul respectivului document, Consiliul Județean Cluj reitera faptul că terenul pe care urmează să fie amplasată viitoarea unitate  spitalicească, situat în comuna Florești, Str. Avram Iancu, nr. 370-374, are o situație juridică pe deplin clarificată, nu este supus unor cereri de revendicare, nu se află în litigii pe rolul instanțelor, nu este grevat de sarcini și nu este închiriat sau concesionat.

Pentru a se putea ajunge în această etapă finală, Consiliul Județean a derulat o procedură laborioasă prin intermediul căreia a dezmembrat terenul în cauză și s-a ocupat de evaluarea suprafeței care se transmite în vederea construirii spitalului, comunicând raportul de evaluare Ministerului Sănătății.

Totodată, a adoptat hotărârea 167/26.07.2017 de modificare a HCJ nr. 258/29.11.2016 prin care terenul a fost transferat din domeniul public al județului Cluj în domeniul public al Statului Român. Ulterior, Consiliul Județean a acționat pentru înscrierea în Cartea Funciară a dreptului de proprietate asupra terenului Statului Român și a întreprins demersurile necesare în vederea casării și, respectiv demolării construcțiilor dezafectate existente pe terenul în cauză.

Premierul Mihai Tudose: ’’Spitalele de la Craiova şi Cluj intră în linie dreaptă“

Despre proiectele pentru construirea spitalelor regionale din Craiova şi Cluj a făcut câteva precizări, la începutul lunii octombrie, și premierul Mihai Tudose. Acestea anunța că, în acest caz, transferul de terenuri “intră în linie dreaptă”.

“Spitalele de la Craiova şi Cluj intră în linie dreaptă din punct de vedere a transferului de terenuri”, a declarat Mihai Tudose.

La rândul său, vicepremierul Sevil Shhaideh precizase că proiectele pentru obţinerea terenurilor noilor spitale din Craiova şi Cluj vor fi propuse pentru aprobare în şedinţa de Guvern.

- Articolul continua mai jos-

“Aşa cum am făcut şi acum două săptămâni pentru Spitalul regional de la Iaşi, astăzi, cu eforturile autorităţilor locale de la Cluj, Ministerul Sănătăţii, MApN, suntem în măsură să propunem pentru ordinea de zi şi terenurile pentru Spitalul regional de la Craiova şi cel de la Cluj”, a precizat vicepremierul Shhaideh.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari

Cele mai citite articole în ultima săptămână

Picioarele umflate – trei leacuri naturiste din bătrâni

Picioarele umflate sunt nu doar inestetice, ci și dureroase. Membrele inferioare sunt predispuse la umflături şi inflamaţii, deoarece sunt organele care trebuie să suporte...

LIPSA DE FIER ÎN ORGANISM – ce boli provoacă și ce alimente o combat

Lipsa de fier în organism (sau carența de fier) poate genera boli grave cum ar fi anemia feripiva. Când nivelul fierului din organism scade...

Febra albă la copii – când apare și ce poți face ca să scapi de ea

Ai auzit vorbindu-se despre febra albă sau febra roșie? Vine sezonul rece, iar odată cu acesta se întețesc cazurile de viroze și răceli în...

Indicaţiile şi contraindicaţiile apelor termale în tratamentele balneare

Indicaţiile şi contraindicaţiile apelor termale în tratamentele balneare Pentru că beneficiile apelor termale sunt în mare cunoscute, am încercat cu ajutorul doamnei dr. Maria Nădejde,...

Pietrele la rinichi – cum le poți elimina printr-o metodă naturistă

Pietre la rinichi tratament naturist - Nu de puține ori v-ați dorit să aflați care sunt cele mai eficiente tratamente naturiste pentru o boală...