fbpx
Acasă Nutriţie Ghid de nutriţie pentru sportivii amatori şi profesionişti cu aplicaţii in...

Ghid de nutriţie pentru sportivii amatori şi profesionişti cu aplicaţii in jocul de rugby – prima carte de nutriţie pentru sportivi

Ghid de nutriţie pentru sportivi – Dr. Alin Popescu şi nutriţionistul Nicoleta Tupita au lansat a fost lansat miercuri, 28 iunie la Federatţia Română de Rugby primul ghid de nutriţie pentru sportivi, aplicată jucătorilor de rugby.

Cele 16 capitole le dezvăluie sportivilor felul în care îşi pot modifica compozitia corporală, strategiile nutritionale potrivite pentru ziua competiţională şi alimentaţia potrivită pentru deplasări. Nu este neglijată alimentaţia sportivilor atunci când sunt în vacanţă.

Evident, un punct important îl constituie alimentele obligatorii pentru cămara sportivilor, precum şi importanţa suplimentelor alimentare. Teoria e bună, dar exemplul practic este cel mai important şi de aceea dr. Alin Popescu nutriţionistul Nicoleta Tupita oferă câteva exemple de meniuri  posibile. Ele sunt structurate şi aplicabile celor câteva etape ale pregătirii sportivilor.

Nutriţie pentru sportivi

Articolul continua mai jos

Sportivii de performanţă, dar şi cei amatori au posibilitatea să se inspire pentru alcătuirea unui program alimentar adecvat din meniurile gândite de cei doi autori, în funcţie de  tipul de antrenamente practicate. Astfel, sunt în carte meniuri pentru zilele cu antrenament moderat, pentru cele cu  competiţie, defalcate pe orele la care se desfăşoară concursul – prima parte a zilei, a doua parte a zilei sau nocturna. Cum alimentaţia trebuie adecvată efortului, aici sunt şi meniuri dedicate zilelor libere.

Deşi meniurile au ca ponct de pornire necesarul mediu de calorii şi nutrienti necesar unui jucator de rugby pentru a asigura un echilibru perfect între  macronutrienţii şi nutrienţii necesari, principiile prezentate în aceasta carte pot fi aplicate, în principiu, tuturor sporturilor.

Nutriţie pentru sportivi – Identificarea şi rezolvarea  problemelor de nutriţie sportivă

„Activitatea fizică nu este niciodată liniară, organismul fiind supus  unui grad de efort care poate să varieze de la un antrenament la altul.  Această lucrare vine în ajutorul acestor posibile situaţii ce necesită o  schimbare în alimentaţie, făcând procesul mai uşor de înţeles şi de  aplicat. Prin felul în care este structurată această lucrare, putem  afirma că serveşte într-o manieră facilă la identificarea şi rezolvarea  problemelor de nutriţie sportivă”, a declarat dr. Alin Popescu, manager general al FRR pe site-ul Federaţiei Române de Rugby ( sursa: frr.ro)

Nutriţie pentru sportivi

„Am observat că nu există niciun fel de ghid practic adresat efectiv sportivilor, de aici ideea de a-l concepe noi. Este gândit pentru a ajuta o persoană fără pregatire de specialitate să îşi însuşeasca principiile de nutriţie sănătoasă, pe care apoi să le aplice la nivel individual. Este o carte care poate să te însoţească oriunde, ajutându-te să te adaptezi atât obiectivelor de performanţă, cât şi mijloacelor aflate la îndemână – ingrediente, timp pentru preparare, etc.” spune nutriţionistul Nicoleta Tupita.

Nutriţie pentru sportivi

„Scopul nostru a fost să oferim publicului ţintă informaţie condensată, coroborată cu repere practice, care să se muleze pe orice fel de circumstante. Ca urmare a lecturării sale, cartea ajută la asimilarea unor cunoştinţe de bază, oferind în acelaşi timp variante alimentare concrete. Se potriveşte practicanţilor de rugby în primul rând, însă are aplicabilitate şi în orice fel de alt sport de echipă, cât şi individual, schimbările care trebuie operate ţinând strict de conţinutul caloric al meniului ales.

dezinfectanti maini farmec

Este primul ghid de nutriţie pentru sportivi care îşi propune să vorbească sportivilor pe înţelesul lor, pentru a le asigura o independenţă nutriţională educată. Personal, o consider o achiziţie necesară în orice club sportiv, destinată preparatorilor fizici, staff-ului tehnic decident şi in primul rând practicanţilor” a precizat dr. Alin Popescu cu prilejul lansării acestei cărţi extrem de utile tuturor sportivilor.

Alte articole:

Citeste si

Urmăreşte ultimele ştiri medicale pe Youtube şi Facebook

15,929FaniÎmi place
634AbonațiAbonați-vă

SFATUL MEDICULUI Infecția cu virus hepatitic. Riscuri, prevenție, diagnosticare și tratament

Primeşte la prima oră a zilei cele mai noi ştiri din domeniul medical direct pe email!

Un serviciu oferit de către Feedburner.
Politica de confidenţialitate - https://policies.google.com/privacy

Cele mai citite

ULTIMELE ARTICOLE

Recomandări ZM

Boala de reflux gastroesofagian, ce este și cum se tratează

Boala de reflux gastroesofagian este, fără îndoială, cea mai frecventă boală întâlnită de gastroenterolog....

Fibroza chistică – Cauze, simptome, factori de risc, tratament

Ce este fibroza chistică? Fibroza chistică sau mucoviscidoza este o afecțiune genetică, ce...

Facelift prin acupunctură. Alungă ridurile de pe fața ta!

Facelift prin acupunctură. Alungă ridurile de pe fața ta! Dacă experiența și înțelepciunea vin...

Lipsa de încredere în sine se citește pe chip, prin fapte și prin iluzii

Lipsa de încredere în sine se citește pe chip. Încrederea de sine este principalul...

Poliartrita reumatoidă, cauze,simptome și diagnostic

Poliartrita reumatoidă este, fără doar și poate, una dintre cele mai invalidante afecțiuni existente....

Un cancer tipic masculin: cancerul de prostată – simptome, diagnostic, tratament

Diagnosticul de cancer îți schimbă iremediabil perspectiva asupra vieții. Dintr-o dată, lucrurile care ieri...