fbpx
Acasă Ştiri Medicale Situaţia cazurilor de rujeolă în România la 26 mai 2017

Situaţia cazurilor de rujeolă în România la 26 mai 2017

Până la data de 26.05.2017  au fost raportate, conform unui document elaborat de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, un număr total 6434 de cazuri confirmate cu rujeola în Romania, dintre care 26 s-au soldat cu decese.

Cazurile de rujeolă au fost înregistrate după cum urmează:

8 cazuri în jud. Timis, 5 în jud. Arad, 5 în jud. Dolj, 3 în jud. Caras Severin, 1 în jud. Bihor, 1 în jud. Calarasi, 1 în jud. Satu Mare, 1 în jud. Vaslui şi 1 în Bucurest.

Un al 27-lea deces posibil datorat rujeolei se află în curs de confirmare/infirmare  în jud. Dolj. Au fost înregistrate 6434 cazuri de rujeola în cele 40 de judete. Primul loc este ocupat de jud. Timiş cu 1065 de cazuri, urmat de Caraş-Severin cu 1045 şi Arad cu 896.

În judeţul Cluj au fost înregistrate 118 cazuri, ceea ce face ca judeţul să se claseze pe locul 14 în topul incidenţei cazurilor de rujeolă. Ultimele locuri sunt ocupate de judeţele Maramureş, Botoşani şi Vrancea cu câte un singur caz confirmat.

Împărţire pe grupe de vârstă

Din totalul cazurilor de rujeolă, 1230 erau copii mai mici de un an, care nu aveau nicio doză de vaccin în antecedente. Cele mai numeroase cazuri, 244  au fost înregistrate la copiii între 1-4 ani. Dintre aceştia 90 primiseră o doză de vaccin în antecedent, unul singur primise 2 doze, iar pentru 5 dintre ei, numărul dozelor primite este necunoscut.

Peste 1000 de cazuri, mai exact 1060 au fost înregistrate la copii cuprinşi între 5-9 ani. Dintre aceştia, 32 primiseră o doză în antecedent, 12 copii primiseră 2 doze şi pentru doi dintre ei nu se cunoaşte numărul lor.

Odată cu intervalul de vârstă scade şi numărul cazurilor de rujeolă înregistrate, aproape constant. Astfel, 436 copii între 10-14 ani au fost înregistraţi cu rujeolă, 293 adolescenţi între 15-19 ani,  193 tineri între 20-24 ani, 189 la persoane între 25-29 ani, 133 la persoane între 30-34 ani.

Singura creştere observată faţă de grupa de vârstă precedentă este la grupa 35-39 ani, înregistraţi cu 142 cazuri de rujeolă, pentru ca în cazul celor peste 40 de ani să se raporteze 105 cazuri.

Later edit

Ultimele date transmise de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile arată că  în România  lui 2017 au fost înregistrat 30 de decese din cauza rujeolei până la data de 9 iunie. Au fost confirmate un total de 6.743 cazuri de rujeolă, iar mai mult de 100 fiind raportate în aceste ultimele zile.

 

Citeste si

Urmăreşte ultimele ştiri medicale pe Youtube şi Facebook

15,853FaniÎmi place
634AbonațiAbonați-vă

SFATUL MEDICULUI Infecția cu virus hepatitic. Riscuri, prevenție, diagnosticare și tratament

Primeşte la prima oră a zilei cele mai noi ştiri din domeniul medical direct pe email!

Un serviciu oferit de către Feedburner.
Politica de confidenţialitate - https://policies.google.com/privacy

Cele mai citite

ULTIMELE ARTICOLE

Recomandări ZM

Apendicita – Simptome, diagnostic și tratament

Apendicita este una dintre cele mai comune situații de urgență chirurgicale. Apendicita survine cel...

Grefa care poate întârzia menopauza cu 20 de ani

Bufeuri, insomnie, iritabilitate... menopauza vine cu aproximativ cincizeci de simptome neplăcute. Medicii britanici au...

Ce este tulburarea hiperactivă cu deficit de atenție (ADHD)

Tulburarea hiperactivă cu deficit de atenție (ADHD) este o tulburare  de tip neurologic, caracterizată mai ales...

Bolile sezonului rece – între mit și adevăr

Afirmații despre bolile sezonului rece – între mit și adevăr. Întotdeauna în rândul populației generale...

Cancerul colorectal – Simptome, factori de risc, tratament

Cancerul colorectal definitie - Cancerul colorectal sau cancerul de colon reprezintă apariția unor celule...

Mituri și realități despre cancer

Ce este cancerul? Cancerul,  cunoscut sub denumirea științifică de tumoare malignă sau neoplasm malign, reunește un grup...