fbpx
Acasă Ştiri Medicale Un SeEns pentru sănătatea noastră -Congrese de Neurochirurgie la Cluj-Napoca

Un SeEns pentru sănătatea noastră -Congrese de Neurochirurgie la Cluj-Napoca

Societatea Sud-Est Europeană de Neurochirurgie şi Societatea Română de profil se reunesc în cadrul celui de-al 3-lea Congres care va avea loc la Cluj-Napoca, în perioada 14-16 septembrie 2017. Evenimentul se va desfăşura în conjuncţie cu cel de-a 43-lea Congres al Societăţii Române de Neurochirurgie. Cu o zi înainte de startul acestui prestigios şi longeviv eveniment, în 13 septebrie se organizează al 22-lea curs de Neirochirurgie în limba franceză.

Teme la Congresele de Neurochirurgie

Printre temele care vor fi abordate se regăsesc probleme legate de cercetarea, aspecte vasculare ale Neurochirurgiei, tumorile coloanei vertebrale şi ale măduvei spinării. Cum să tratezi traumele concomitente la nivel cranian şi al măduvei spinării este o altă întrebare la care vor răspunde specialiştii. DE asemenea, vor fi dezbătute aspecte ale educaţiei în Neorochirurgie, mai ales vârsta la care aceasta poate fi începută.

Au răspuns invitaţiei de a vorbi în cadrul evenimentelor nu mai puţin de 95 de personalităţi ale lumii medicale europene, printre care îi regăsim pe  Adrian Bălașa, Ioan-Ștefan Florian şi Radu-Mircea Gorgan.

Southeast Europe Neurosurgical Society Nursing Section Symposium- medicină la nivel înalt
Articolul continua mai jos

Simpozionul  de Nursing al Societăţii Sud-Est Europene de Neurochirurgie va avea loc la Cluj-Napoca în 15 septembrie 2017.

Tema principală a simpozionului este cuprinsă în întrebarea  Neurosurgery Nursing – Quo vadis?

Vor încerca să răspundă reprezentanţi de seamă ai lumii medicale europene.

Comitetul de organizare al simpozionului  este format din: Carmen Hotea, Romania, Andreea Jucan, Romania, Biljana Kurtović, Croatia, Vesna Svirčević, Croatia, Žana Đurić, Serbia.

Orice eveniment care se respectă are un comitet ştiinţific, iar de această dată este vorba despre Agripina Tohanean, Romania, Cecilija Rotim, Croatia, Martina Kolačko, Croatia şi Mirsada Čustović, Bosnia and Herzegovina.

Educarea medicală continuă

Pentru educarea medicală continuă, al al 3-lea Congres al Societăţii Sud-Est Europene de Neurochirurgie şi cel de-al 43-lea Congres al Societăţii Române de Neurochirurgie vor fi creditate cu puncte CME de către Colegiul Medicilor din România.

Organizatorii evenimentului sunt Societatea Sud-Est Europeană de Neurochirurgie, Societatea Română de Neurochirurgie, Universitatea de Medicină şi Farmacie ”Iuliu Hatieganu”, Cluj-Napoca şi Fundaţia Transylvania Leaders.

Citeste si

Urmăreşte ultimele ştiri medicale pe Youtube şi Facebook

15,917FaniÎmi place
1,180AbonațiAbonați-vă

SFATUL MEDICULUI Infecția cu virus hepatitic. Riscuri, prevenție, diagnosticare și tratament

Cele mai citite

ULTIMELE ARTICOLE

Recomandări ZM

Acneea – Cauze, simptome și remedii. Cum o prevenim?

Acneea este o afecțiune a epidermei, stratul superficial al pielii, apărută ca urmare a...

Astmul bronşic – diagnostic, simptome, tratament

Astmul bronşic este o afecţiune a căilor respiratorii caracterizată printr-o reactivitate crescută a arborelui traheobronşic...

Neuropatia diabetică, complicație periculoasă a diabetului zaharat

Neuropatia diabetică - Atenție la pierderea sensibilității la atingere la nivelul picioarelor! În mod normal, distrucția...

Colica biliară – Cauze, simptome, complicatii, tratament

Ce este colica biliară? Colica biliară se manifestă prin dureri abdominale constante sau intermitente...

Medicina personalizată în cancer: imunoterapia oncologică și rolul biomarkerilor

Imunoterapia oncologică reprezintă cea mai nouă armă terapeutică în lupta împotriva cancerului la nivel...

Anemia hemolitică – cauze, diagnostic, tratament

Anemia Hemolitică cu anticorpi la cald reprezintă distrugerea extravasculară a eritrocitelor legate de anticorpi de tip IgG sau anticorpi de tip...