fbpx
Acasă Ştiri Medicale Prevenţia e primul pas spre sănătate- Secretar de Stat Dr. Raed Arafat,...

Prevenţia e primul pas spre sănătate- Secretar de Stat Dr. Raed Arafat, Dr. Cristian Andrei și Dr. Laura Poantă

Trei medici vin să împărtăşească mai ales tinerilor din experienţa lor în ceea ce priveşte prevenţia, o consultaţie colectivă, gratuită, făcută din inimă şi pentru inimile noastre: Secretarul de Stat Dr. Raed Arafat, Dr. Cristian Andrei și Dr. Laura Poantă din Cluj-Napoca.

A doua ediție a conferinței “Medici Pentru Tine”, adresată publicului larg, cu intrare liberă, va avea loc în 20 mai, de la ora 18:00, la Casa de Cultură a Studenților. Evenimentul este realizat de Organizația Studenților Mediciniști din Cluj (OSM), din cadrul Universității de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu”, Cluj-Napoca.

Proiectul trage un semnal de alarmă și își dorește să informeze corect oamenii asupra metodelor de prevenire a bolilor, având în vedere că România ocupă penultimul loc ca speranță de viață în clasamentul Uniunii Europene.

 Prevenţia este cea mai sigură cale spre sănătate

Articolul continua mai jos

Conferința gratuită va aborda trei teme principale, ce nu sunt alese întâmplător, ci pe baza unor statistici îngrijorătoare în ceea ce privește țara noastră. Temele alese și invitații de specialitate care le vor aborda sunt:

Secretar de Stat Dr. Raed Arafat

Despre primul ajutor și apelul la 112 ne va vorbi, el fiind cunoscut drept părintrele SMURD. Cu fiecare minut pierdut scad cu 10% şansele de supravieţuire în cazul neacordării primului-ajutor în caz de stop cardio-respirator;

Dr. Laura Poantă

Este medic specialist în medicină internă, ecocardiografie, traducătorare, grafician – va vorbi despre prevenirea bolilor de inimă. La fiecare 30 de minute un român moare din cauza unei patologii cardiace, iar in lume prima cauză de deces o reprezintă bolile cardiace;

Dr. Cristian Andrei

Este neuropsihiastru si psihoterapeut. Tema: SĂNĂTATEA MINTALĂ, unde se va vorbi despre primul ajutor în sănătatea mintală, într-o epocă dominată de stress. Datele Organizației Mondiale a Sănătății(OMS) evidențiază faptul că 10 % dintre locuitorii României sunt diagnosticați cu probleme mintale (locul 3 în Europa).

Moderator: Karen Sebesi (TVR Cluj)

Fiecare participant va primi vouchere cu reduceri de 50% la analizele medicale oferite de clinica MedLife – Facem România bine, precum si pachete atractive de screeninguri si consultatii medicale reduse.

Conferința oferă persoanelor din afara domeniului medical o sursă gratuită de informații corecte în ceea ce privește sănătatea. Scopul ei este de a ajuta oamenii să deosebească adevărul de falsele informații și mituri despre medicamente, boli și bolnavi. Elucidarea devine imperios necesară întrucât prin intermediul internetului și a rețelelor de socializare, falsele informații iau o amploare tot mai mare. De asemenea, în cadrul acestei a doua ediții, se promovează seriozitatea și responsabilitatea pe care o avem atât față de starea de sănătate proprie, cât și a celor din jur.

Ceea ce face diferența între viață și moarte poate fi prevenția. În cadrul conferinței vom arăta cum putem să ajungem și noi, ca țară, în rândul celor cu speranță de viață crescută și cum putem avea o viață mai bună.

Citeste si

Urmăreşte ultimele ştiri medicale pe Youtube şi Facebook

15,917FaniÎmi place
1,220AbonațiAbonați-vă

SFATUL MEDICULUI Infecția cu virus hepatitic. Riscuri, prevenție, diagnosticare și tratament

Cele mai citite

ULTIMELE ARTICOLE

Recomandări ZM

Boala Addison – Cauze, simptome, tratament

Ce este boala Addison? Boala (lui) Addison, cunoscută și sub denumirea de insuficiență suprarenală...

Infecția cu virus hepatitic. Riscuri, prevenție, diagnosticare și tratament VIDEO

Diagnosticul rapid și, în consecință instituirea unui tratament eficient rapid, poate preveni progresia bolii....

Constipația – Cauze, simptome, factori de risc, tratament

Constipația este o problemă de sănătate frecvent întâlnită, însă puțini pacienți înțeleg cu exactitate...

Crampele musculare – 9 metode să le previi

Caracterizate printr-o contracție involuntară și dureroasă a unui mușchi, crampele musculare apar pe neașteptate....

Gastrita – Cauze, simptome, diagnostic, tratament

Ce este gastrita? Gastrita este o inflamație acută sau cronică a mucoasei gastrice caracterizată...

Risc de moarte prematură pentru femeile cu circumferința taliei mai mare de 88 cm

Risc de moarte prematură pentru femeile cu circumferința taliei mai mare de 88 cm....