Vaccinarea protejează sănătatea în fiecare etapă a vieții

În perioada 24-30 aprilie 2017, pe teritoriul Europei, se sărbătoreşte ”Săptămâna Europeană a Vaccinării” (SEV), parte integrantă a campaniei Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) – ”Săptămâna Mondială a Vaccinării”.

SEV este celebrată anual cu scopul de a sublinia importanţa vaccinării, cea mai eficientă metodă de prevenire a bolilor infecţioase. În anul 2017, tema Săptămânii Europene a Vaccinării, precum și a Săptămânii Mondiale a Vaccinării, este”Vaccinurile funcționează”.

Vaccinarea protejează sănătatea în fiecare etapă a vieții

Prin mesajul ”Vaccinarea protejează sănătatea în fiecare etapă a vieții” Săptămâna Europeană a Vaccinării 2017 își propune sensibilizarea populației în privința importanței imunizării pe tot parcursul vieții și asupra necesității imperative de creare și susținere a unei imunități de grup în toate comunitățile din întreaga regiune.

Se consideră că prin vaccinare se evită anual 2-3 milioane de decese, prin boli ca difterie, tetanos, tuse convulsivă și rujeolă.

- Articolul continua mai jos-

În anul 2016, conform CNSCBT, în România, s-au desfăşurat acţiuni de estimare a acoperirii vaccinale la copii cu vârste de 12, 18, 24 luni şi a celor cu vârste de 5, 7 şi 14 ani.

Planul Mondial de Acţiune pentru Vaccinare, propune ca, până în anul 2020, fiecare ţară să atingă o acoperire vaccinală de ≥90%, respectiv ≥80% în fiecare regiune şi să se obţină eradicarea mondială a poliomielitei, respectiv intensificarea controlului tuturor bolilor prevenibile prin vaccinare (cu accent pe eliminarea rujeolei, rubeolei şi a tetanosului matern/neonatal).

Acest eveniment este marcat de Directia de Sanatate Publica Cluj printr-o intalnire si discutii cu medicii de familie din judet, tiparirea de afise, afisarea materialelor de campanie pe website-ul institutiei.

 

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari