fbpx
Acasă Interviuri Pacienții cu Sindrom vertiginos au o șansă în plus de tratament și...

Pacienții cu Sindrom vertiginos au o șansă în plus de tratament și recuperare

Când ai senzatia că totul  se misca în jurul tău, iar obiectele se deformează, greaţă, senzaţia de vomă sau chiar vărsături şi dificultăţi în menţinerea echilibrului, e posibil să suferi de Sindrom vertiginos.

În cadrul programului de dotare cu aparatură modernă menită să vină în sprijinul pacienților, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase a achiziționat recent un nou set de echipamente. Astfel, prin intermediul unei finanțări asigurate integral din bugetul Consiliului Județean, în cadrul Ambulatoriului Integrat de pe Calea Moților a fost pusă în funcțiune o aparatură extrem de specializată menită să sprijine corpul medical în identificarea, diagnosticarea și recuperarea pacienților cu Sindrom vertiginos.

Mai exact, în slujba pacienților proveniți atât din Cluj cât și din județele limitrofe au fost puse un posturograf Synapsis pentru refluxul vestibulo-spinal și recuperarea pacientului și, respectiv, o cameră V-HIT pentru înregistrarea refluxului vestibulo-ocular. Se impune a fi menționat în acest context faptul că o aparatură similară celei recent puse în funcțiune de Spitalul de Boli Infecțioase mai există în doar trei mari orașe ale țării, respectiv în București, Iași și Brașov.

În sprijinul a numeroși pacienți
Articolul continua mai jos

 „Intenția mea este aceea de a aloca în continuare fonduri pentru dotarea spitalelor cu aparatură de ultimă generație întrucât, pusă la dispoziția personalului medical extrem de calificat pe care îl avem, aceasta vine în sprijinul a numeroși pacienți clujeni și nu numai” a declarat domnul Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Există avantaje substanţiale în utilizarea acestor echipamente specializate, foarte puțin exploatate în prezent în țara noastră, şi cele mai importante se referă la faptul că ele permit diagnosticarea extrem de facilă și recuperarea pacienților cu Sindrom vertiginos, cu o economie semnificativă de timp și de fonduri.

Caracterizat în principal de amețeli puternice și pierdere a echilibrului, dar și de stări de greață, încețoșare a vederii și de senzația că totul în jur se mișcă, sindromul vertiginos sau vestibular este cauzat fie de o afecțiune a urechii interne, fie de o afectare a sistemului nervos central, de fiecare dată fiind însă vorba despre sistemul vestibular, cel datorită căruia persoana reușește să își păstreze echilibrul. În funcție de intensitatea manifestărilor și de intervalul de timp la care se repetă, sindromul vertiginos, din cauza căruia bolnavul ajunge uneori să cadă, efectiv, la pământ, poate să afecteze ritmul cotidian normal al pacientului, interacțiunile sale sociale și, în general, capacitatea de a duce o viață normală, cu toate dezavantajele care decurg de aici.

 

Citeste si

Urmăreşte ultimele ştiri medicale pe Youtube şi Facebook

15,916FaniÎmi place
1,170AbonațiAbonați-vă

SFATUL MEDICULUI Infecția cu virus hepatitic. Riscuri, prevenție, diagnosticare și tratament

Cele mai citite

ULTIMELE ARTICOLE

Recomandări ZM

Ce este artrita – Cauze, factori de risc, preventie, tratament

Artrita este o stare patologică ce este caracterizată de inflamatie articulara, fenomen de obicei...

Hemodializa şi fistula arteriovenoasă

Insuficienţa renală cronică presupune schimbări majore în viaţa pacienţilor şi întreaga lor existenţă se...

Prezervarea fertilității înainte de tratamentele oncologice

Teama că nu vor mai putea avea copii în urma tratamentelor oncologice îi macină...

Ce sunt alergiile alimentare? Cauze, tipuri, diagnostic, tratament

Ce sunt alergiile alimentare? Alergia alimentară este o reacție exagerată a sistemului imunitar la...

Leucemia limfatică cronică – Cauze, simptome, tratament

Leucemia este un cancer al sângelui. Aceasta începe când celulele sangvine sănătoase se schimbă...

Comunicarea între medic şi pacient. Ce este expectorația?

În momentul când mergi la medic, mai ales pentru o problemă respiratorie, apar urmatoarele...