fbpx
Acasă Interviuri Farmacia Spitalului de Boli Infecțioase a fost modernizată

Farmacia Spitalului de Boli Infecțioase a fost modernizată

A fost finalizată o nouă etapă a procesului de modernizare a infrastructurii medicale a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca, menită să contribuie la creșterea calității actului medical și a serviciilor oferite pacienților.

Recent s-au încheiat lucrările de reparații capitale și de modernizare a farmaciei, lucrări care au vizat, în principal, înlocuirea tâmplăriei, a instalațiilor electrice și sanitare, precum și crearea unor noi circuite și a unor compartimente, potrivit celor mai riguroase normative în vigoare. De asemenea, au fost executate lucrări de reparații pentru refacerea și modernizarea finisajelor interioare la pereți, tavane, pardoseli, dar și operațiuni de înlocuire a corpurilor de iluminat. Valoarea totală a investițiilor recent finalizate se ridică la 260.000 de lei, resursele financiare fiind alocate exclusiv din bugetul Consiliului Județean Cluj.

Un plus de eficiență la Spitalul de Boli Infecţioase

            „Utilitatea acestei investiții este cu atât mai evidentă cu cât farmacia Spitalului de Boli Infecțioase nu a beneficiat de asemenea lucrări din chiar momentul înființării spitalului, în urmă cu nu mai puțin de 47 de ani. Adaptarea unității farmaceutice la cele mai exigente standarde în domeniu va aduce un plus de eficiență și siguranță în ceea ce privește prepararea și gestionarea medicamentelor, cu beneficiile care decurg de aici în ceea ce privește salvarea vieții sau a sănătății pacienților” a declarat domnul Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Articolul continua mai jos

În ceea ce privește beneficiile generate de această investiție, principalele avantaje constau în faptul că circuitul medicamentelor și activitatea personalului se vor desfășura astfel mult mai eficient și mai armonios iar existența spațiului de receptură – laborator – va permite prepararea rețetelor prescrise, respectiv soluții de uz intern și extern, unguente, suspensii și prafuri magistrale pentru copii. De asemenea, compartimentarea, circuitul și aspectul farmaciei corespund acum normelor în vigoare, astfel că unitatea farmaceutică dispune de ghișeu de primire-predare a condicilor de prescriere a medicamentelor și a materialelor venite din secțiile spitalului, oficină, depozit de medicamente, spații de lucru pentru programele naționale, cameră de recepție a medicamentelor, receptură – laborator, birou al farmacistului șef, boxă pentru materialele de curățenie, boxă pentru deșeuri, oficiu pentru personal, vestiar și grup sanitar.

Farmacie ancorată în viitor

Volumul de activitate și de medicamente procesate în cadrul spitalului este în continuă creștere, acest trend fiind determinat de sporirea complexității cazurilor rezolvate și a volumului celor două programe naționale, respectiv Programul Național HIV/SIDA și cel de Asistență Prioritară – Anestezie și Terapie Intensivă Pacient Critic. În acest sens, având în vedere acest trend și întrucât lucrările recent finalizate facilitează acest lucru, farmacia își va adapta programul de funcționare în funcție de necesitățile în continuă creștere și diversificare ale spitalului și ale pacienților.

În ceea ce privește cele mai recente tendințe înregistrate în ultimii ani cu privire la medicamentele utilizate în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase, s-a constatat creșterea atât a consumului de medicamente, cât și de soluții perfuzabile simple și specialități de medicamente, schimbările produse de finalizarea investițiilor la farmacie urmând a genera o mult mai bună și corectă repartizare a medicamentelor în spațiul farmaciei, cu efecte benefice asupra desfășurării activității și a ritmicității în aprovizionare.

Citeste si

Urmăreşte ultimele ştiri medicale pe Youtube şi Facebook

15,918FaniÎmi place
1,180AbonațiAbonați-vă

SFATUL MEDICULUI Infecția cu virus hepatitic. Riscuri, prevenție, diagnosticare și tratament

Cele mai citite

ULTIMELE ARTICOLE

Recomandări ZM

Cauzele disfuncției erectile

Disfuncția erectilă constă în incapacitatea de a ajunge și de a menține o erecție...

Cancerul de prostată – diagnostic și tratament

Cancerul de prostată (CP) este cea de-a treia cauză de deces în rândul bărbaţilor,...

Salpingita și complicațiile ei – tot ce trebuie să știi

Salpingita este cunoscută, în mod obișnuit, drept inflamația trompelor uterine și este diagnosticată, într-un...

Ce este sindromul Williams? Cauze, diagnostic, tratament

Ce este sindromul Williams? Sindromul Williams este o tulburare genetică ce afectează dezvoltarea sistemului...

Abuzul emoțional SFATUL PSIHOLOGULUI Renata Szekely

Fiindcă e mai dificil de identificat, abuzul emoțional tinde să fie trecut cu vederea.Însă,...

Coxartroza – simptome, cauze, tratament chirurgical

Artroza articulației coxo-femurale (coxartroza) reprezintă localizarea leziunilor cronice degenerative la nivelul articulației șoldului. Este...