fbpx
Acasă Ştiri Medicale Spitalul Clinic de Boli Infecţioase are şi în acte certificatul de înaltă...

Spitalul Clinic de Boli Infecţioase are şi în acte certificatul de înaltă competenţă

Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Cluj-Napoca, unitatea cu cele mai puţine cazuri de infecţii nosocomiale în 2015 este cunoscut pentru înaltul profesionalim al cadrelor medicale şi sanitare, devotamentul şi implicarea la patul bolnavului.

Recent, această unitate medicală a obţinut din partea Autorităţii Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate (A.N.M.C.S.) Certificatul de Acreditare. Acesta atestă faptul că serviciile medicale oferite răspund tuturor nevoilor pacienţilor, atât ale celor care necesită spitalizare, cât şi ale persoanelor care solicită diferite investigaţii sau analize.

Spitalul Clinic de Boli Infecţioase a fost încadrată în categoria II, subcategoria II M pentru unităţile monoprofil, potrivit Ordinului Ministrului Sănătăţii.  Atestarea de înaltă competenţă  certifică un standard ridicat de competenţă. Ea se acordă spitalelor ce deservesc populaţia judeţului din aria sa administrativ-teritorială, precum şi din judeţele limitrofe. Unităţile trebuie să fie cu nivel sporit de dotare şi perfecţionare a resurselor umane, să asigure furnizarea serviciilor medicale cu grad mare de complexitate.

În urma analizei şi a evaluării efectuate pe baza criteriilor stabilite la nivel naţional în vederea obţinerii Certificatului de Acreditare, prin Ordinul Preşedintelui A.N.M.C.S., Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Cluj-Napoca a obţinut un punctaj de nu mai puţin de 92,27%, punctaj care demonstrează un standard înalt al calităţii actului medical.

Rezultatul unei munci în echipă

Obţinerea acestei acreditări este mai mult decât îmbucurătoare întrucât ea reconfirmă calitatea serviciilor de care au parte pacienţii dar şi dotarea corespunzătoare a unităţii medicale. Este, cu certitudine, rezultatul unei munci în echipă şi care se datorează, deopotrivă, competenţei, profesionalismului şi dăruirii personalului spitalului, dar şi ambiţiosului program de dotare cu aparatură medicală de ultimă generaţie finanţat de Consiliul Judeţean Cluj”, a declarat domnul Alin Tişe, preşedintele forului administrativ judeţean.

Acreditarea Spitalului de Boli Infecţioase din Cluj a survenit la finalul unui extrem de laborios proces de evaluare a tuturor structurilor, compartimentelor funcţionale şi a serviciilor acestuia. Termenul de valabilitate al certificatului de acreditare este de cinci ani, interval de timp în care A.N.M.C.S. va sprijini unitatea în vederea menţinerii şi optimizării calităţii actului medical şi va colabora cu personalul în cadrul procesului de monitorizare continuă a activităţii.

Procesul de acreditare  confirmă că o unitate medicală dispune de resursele şi de competenţele profesionale necesare pentru a acorda îngrijiri medicale în specialităţile pe care le are în structură, fiind necesară atât pentru instituţiile sanitare de stat, cât şi pentru cele private, care vor să intre în relaţii contractuale cu Casele de Asigurări de Sănătate.

Citeste si

Urmăreşte ultimele ştiri medicale pe Youtube şi Facebook

15,851FaniÎmi place
634AbonațiAbonați-vă

SFATUL MEDICULUI Infecția cu virus hepatitic. Riscuri, prevenție, diagnosticare și tratament

Primeşte la prima oră a zilei cele mai noi ştiri din domeniul medical direct pe email!

Un serviciu oferit de către Feedburner.
Politica de confidenţialitate - https://policies.google.com/privacy

Cele mai citite

ULTIMELE ARTICOLE

Recomandări ZM

Tuse, strănut, nas înfundat. Răceală sau Gripă?

Tuse, strănut, nas înfundat? Toamna este sezonul răcelii și al gripei, iar mulți dintre...

Bolile cardiovasculare – Frigul, factor de risc pentru cardiaci

Odată cu sosirea iernii, temperaturile scăzute pot exacerba disconfortul pacienților afectați de boli cardiovasculare...

Cataracta – simptome și tratament

Cataracta este principala cauză de pierdere a vederii la adulţii cu vârstă de peste...

Obstrucția intestinală – semnele care trebuie să te alerteze

Obstrucția intestinală nu este o problemă pe care s-o iei ușor, deoarece cauzează dureri...

Mușcătura de viperă – cum o recunoaștem, simptome, primul ajutor

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Baia Mare a lansat o campanie de prevenire adresată...

Moartea unui animal de companie poate provoca tulburări psiho-somatice severe

Moartea unui animal de companie - un doliu care trebuie luat în serios. Câinii...