Alin Tișe cere sprijin de la Guvern pentru construcția Spitalului de Copii

Președintele Consiliului județean a declarat că a avut mai multe discuții cu Ministrul Sănătății în vederea demarării Spitalului pentru copii. Acesta a menționat că nu este exclusă varianta ca acesta să devină regional și a cerut sprijinul consilierilor județean PSD să facă loby la Guvern pentru acest proiect.

”Am avut mai multe discuții cu ministerul Sănătății pentru realizarea Spitalului de Copii. Am înaintat două variante, fie achiziția unui teren, fie a unui imobil care s-ar preta pentru Spitalul de Copii. I-am explicat acestuia că în orice formulă pe care dânșii vor considera că este legală noi suntem de acord să intrăm în parteneriat cu ministerul pentru a face acest Spital de copii, chiar regional dacă dânșii consideră că este o soluție. De aceea rugămintea mea este ca și clujeni să încercați să faceți lobby pe linie politică la ministru sau la guvern”, a declarat Alin Tișe

Clădirea Spitalului de Copii este în proces de retrocedare

Alin Tișe avertizează asupra faptului că în curând clădirea de pe strada Moților în care funcționează Spitalul de Copii va deveni improprie, deoarece acolo nu se pot demara lucrări de modernizare, fiind în curs de retrocedare.

”Problema Spitalului de Copii va deveni extrem de urgentă la un moment dat pentru că procesele se vor termina, vom avea de plăti sume mari pentru chirii și nu vom putea moderniza.  Dincolo de chirie este vorba că acele spații vor ajunge într-o situație de degradare atât de mare, astfel încât nu vor mai putea funcționa ca și spital. Noi nu putem face într-o clădire revendicată investiții, putem face doar igenizări și reparații curente. Vom ajunge ca acele spații să nu mai fie propice pentru un spital. Din acest motiv este bine să anticipăm din timp, să încercăm să rezolvăm cât putem această problemă.   Dincolo de faptul că funcționează în 14 locații distribuite în tot orașul, există și o problemă de revendicare și a imposibilității de a efectua lucrări de modernizare la clădirea de pe Moților unde atât terenul cât și corpurile de clădire sunt revendicate„ a declarat Alin Tișe

- Articolul continua mai jos-
Se caută un teren potrivit

Inițial, Tișe anunțase că acest proiect poate fi construit pe strada Victor Babeș, pe locația fostului proiect Akademia Center, ulterior însă, s-a dovedit că acel teren ar fi insuficient.

”Analizăm situația și încercăm să găsim o soluție pentru a construi un spital monobloc de la zero. Îmi doresc să fie proiectul nostru de referință al acestui mandat, să construim un Spital pentru Copii. Suntem într-o analiză cu privire la teren. Terenul de pe Victor Babeș, din păcate, ca urmare a discuțiilor cu Direcția de Sănătate s-a dovedit că este insuficient spațiu, fiind nevoie de o anumită suprafață de spațiu verde. E nevoie de 2 ha de teren. În aceste condiții trebuie să găsim un alt teren, chiar dacă nu este în centrul orașului. Cei de la Spitalul de Copii au agreat ideea unui teren la periferia orașului. Problema este că în acest moment Consiliul Județean nu deține terenuri, iar primăriile comunelor greu ne oferă terenuri, având și ele nevoie acută. Există și varianta exproprierilor sau varianta de a achziționa o clădire potrivită, ca ultimă variantă”, a declarat Alin Tișe.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari