Mișcarea înseamnă viață, sportul înseamnă sănătate

Deşi nouă, românilor ne place să ne amestecăm în toate, iar la politică şi fotbal ne pricepem toţi, există şi trebuie să facem apel la un anumit tip de bun simţ atunci când vine vorba de zona profesioniştilor. Da, ne place să fim propriul medic şi nu ne întrec mulţi în sfaturi de sănătate, dar atunci când vine vorba de sportivi, mai ales, ar fi de dorit să dăm cuvântul celor care se pricep şi au făcut din asta nu doar o profesiune, ci chiar o misiune de care se achită zi de zi.

dr-catalin-colt-product-manager-worwag-pharma-romania
Dr. Cătălin Colţ

L-am invitat pe dr. Cătălin Colţ, Product Manager la Worwag Pharma România să aducă pentru cei ce iubesc mişcare sportivă câteva informaţii despre unul din produsele companiei.

„Nimic nu îl epuizează şi nu îl ruinează mai mult pe om decât inactivitatea fizică permanentă” spunea marele filozof grec Aristotel.

Mişcarea fizică este cea care ne ajută să ne tonifiem corpul, să fim mai energici sau chiar să ne îmbunătăţim starea de sănătate. Exerciţii fizice uşoare, sau antrenamente intense, care implică atât corpul, cât şi mintea, orice formă de sport este binevenită atunci când conştientizam câte beneficii ne poate aduce.

Mișcarea este bună nu doar pentru sănătatea fizică, ci și pentru cea mentală.  Una dintre consecințele efortului fizic prelungit este apariția gândurile pozitive. Efortul duce la secreția de endorfine (moleculele fericirii), iar orice activitate fizică stimulează dopamina, acest neurotransmițător esențial al bunei dispoziții și al plăcerii.

- Articolul continua mai jos-

Însă, în urma oricărei activități fizice (de mică sau mare intensitate) pot apărea o serie de neplăceri. O problemă destul de des întâlnită este contractura musculară. Aceasta este o tulburare  funcțională a unui mușchi  sau a unui grup de mușchi, manifestată printr-o senzație de durere difuză, de intensitate ușoară sau medie. Persoanele în vârstă sunt mai expuse la contracturi musculare, chiar și după eforturi fizice de intensitate mică, datorită asocierii unor leziuni inflamatorii și degenerative ale aparatului muscular și osteo-articular.

Vaxicum Sport unguent contribuie la reducerea durerilor si disconfortului muscular. Încălzește, relaxează și calmează mușchii afectați, fiind ideal pentru un masaj blând de relaxare și revigorare după efort fizic. Prin conținutul de extract de camfor, rosmarin, cuișoare și lavandă, contribuie natural la sănătatea sistemului muscular și articular.

Arborele de camfor este un arbore mereu verde, înalt de până la 30 de metri, originar din Asia. Din el se extrage uleiul de camfor, unul dintre componentele unguentului Vaxicum Sport unguent . Uleiul de camfor se absoarbe rapid în piele și are efect antiinflamator, analgezic și antimicrobian.

Lavanda face parte din categoria plantelor aromatice cu efecte curative remarcabile. Uleiul de lavandă, din compoziția Vaxicum SPORT unguent are efect calmant, analgezic, antiseptic, antiinflamator și antireumatic

Considerat sacru de către vechii greci și de egipteni, rosmarinul nu este doar o iarbă aromatică ce miroase bine alături de cartofii la cuptor ci și unul dintre cele mai puternice uleiuri esențiale. Uleiul de rosmarin, din Vaxicum SPORT unguent, are proprietăți antiinflamatorii și calmează durerile articulare și musculare.

Arborele de cuișoare este o plantă exotică, mereu verde, originară din Asia de Sud Est. Principiul activ din cuișoare este uleiul volatil, conținut de Vaxicum SPORT unguent , care are efect antibacterian, antifungic, antiseptic și anestezic.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari