Medicul Teofil Pop, trimis in judecată pentru ucidere din culpă

Tribunalul Cluj a respins  definitiv  contestaţia medicului Teofil Pop, proprietarul clinicii Interservisan din Cluj,  iar acesta va fi judecat pentru ucidere din culpă conform bzc. Medicul clujean  este acuzat pentru o intervenţie chirurgicală  defectuoasă efectuată în februarie 2007, care a condus la decesul pacientului.

Teofil Pop, trimis in judecată pentru ucidere din culpă

Constantin Costea apelase la serviciile Interservisan din cauza unei insuficienţe respiratorii, iar medicul O.R.L. Teofil Pop a procedat la extragerea polipilor acestuia în 8 februarie. În 12 februarie Constantin Costea a intrat în comă şi a necesitat o nouă internare. De această dată, el a ajuns  la Clinica de Neurochirurgie din Cluj, unde a fost  diagnosticat cu şoc septic şi meningo-encefalită. Aici,  medicii Silviu Albu şi Tiberiu Maior au intervenit chirurgical din nou, constatând  ruperea osului etmoid de la baza craniului în decursul intervenţiei anterioare a doctorului Teofil Pop. Această manevră  a dus la intrarea aerului în cutia craniană a pacientului şi cu toate eforturile medicilor de la Clinica de Neurochirurgie, după numai o lună, a survenit decesul pacientului Constantin Costea.

Teofil Pop, trimis in judecată pentru ucidere din culpă

În aceeaşi cauză se adaugă şi condamnarea la un an de închisoare cu suspendare  a medicului Magdalena Petrescu de către prima instanţă. Ea a efectuat autopsia pacientului la 11 ore de la decesul acestuia, cu toate că prevederile legale de la acea vreme impuneau un minim de 24 de ore.  Conform noilor modificări apărute în legislaţie cu privire la termenul de efectuare a autopsiilor, medicul Magdalena Petrescu s-a încadrat în intervalul de cel putin şase ore după confirmarea medicală a morţii cerebrale.

Teofil Pop, trimis in judecată pentru ucidere din culpă

Din motivarea  sentinţei de condamnare  a doctorului Magdalena Petrescu reiese că aceasta nu a sesizat organele judiciare şi nu a cerut prezenţa unui medic legist, care putea să constate  decesul pacientului din cauza unei greşeli comise în timpul operaţiei de extragere a polipilor, fapt constatat  în timpul efectuării autopsiei.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari