Apifitoaromaterapia sau secretul fericirii

Numeroase terapii alternative ne sunt la îndemână, dar Apifitoaromaterapia este una cu rezultate palpabile.

În plin sezon apicol, când dealurile, păşunile şi grădinile înflorite  zornăie de albine, iar crescătorii nu se mai limitează doar la recoltarea mierii, ci vin cu alte minunate produse pe care le oferă stupul, am încercat să aflu care sunt beneficiile acestora. În plin centrul Clujului, într-o casă a vieţii şi a sănătăţii am găsit comoara neascunsă şi pentru care formula magică nu este secretă. Trebuie să spui doar: vreau să fiu sănătos, vreau să fiu fericit şi porţile ei ţi se deschid.

În cadrul Asociaţiei „Sănătate cu Casa Bio”  doritorii au posibilitatea ca, în mod gratuit, să beneficieze de experienţa uneui medic, mai exact, este vorba de dr. Mirela Strant, medic de familie şi specialist în Apifitoaromaterapie. Între discuţia cu doi pacienţi am aflat multe lucruri, dar cea mai spectaculoasă a fost, fără îndoială, povestea postului cu produse apicole. Postul albinei, i-am spus eu şi iată ce am aflat.

Postul albinei

- Articolul continua mai jos-

Un grup de peste 20 de persoane au petrecut  40 de zile consumând exclusiv  produse apicole, încercând să vadă ce se întâmplă dacă vor mânca precum o albină. Excepţie a făcut o persoană care a adăugat fructe, miere şi sucuri de fructe în alimentaţia sa. Au ales produse apicole care oferă toţi nutrienţii de care avreau nevoie şi s-au oprit la polen şi păstură.

Cum ştiinţa a demonstrat deja că de atât timp e nevoie pentru o curăţarea organismului, asta au făcut, 40 de zile, au mâncat doar polen şi păstură. Numai polen crud, pentru că cel uscat vine cu pierderi majore pentru sănătatea omului, se degradează multe elemente

4
Polen crud

 importante acolo prin uscare: dispare componenta enzimatică, se pierde caracterul antibiotic al polenului, ba, mai mult, dacă nu este uscat corespunzător, poate fi chiar toxic. Lipsind anumite enzime din acel produs, el devine hoţ de enzime şi atunci trebuie aleges ceva natural, neprelucrat.

Polenul crud vine cu multe beneficii: în primul rând conţine tot ceea ce are nevoie organismul nostru, a fost demonstrat că polenul este un superaliment, o bază excelentă în alimentaţie.

S-au gândit ca experimentul să fie unul controlat, li s-au făcut analizele înainte de a începe şi la finalul curei şi analizele au demonstrat că a scăzut indicele glicemic de la 148 la 122, de exemplu. Singurul membru din grupul de control căruia i-a crescut glicemia de la 96 la 101 este excepţia de  mai sus.

Apifitoaromaterapia dă rezultate spectaculoase

- Articolul continua mai jos-

Colesterolul a scăzut, de la 288  la 176, de la 279 la 207, ceea ce s-a întâmplat şi în cazul specific al trigliceridelor de la 172 la 160, de la 174 la 139. Deci, cura lor a reglat nişte valori importante, o persoană a crescut la trigliceride de la 60 la 76, în condiţiile în care valorile normale sunt între 45-140. Nu au lipsit efectele de creştere a valorilor la Calciu, Magneziu, acolo unde era nevoie. O observaţie importantă a fost reglarea nivelului de proteine din organism, un element adeseori neglijat.

Leptişor de matcă
Lăptişor de matcă

O persoană din grup a consumat exclusiv polen şi de la 378 valoarea trigliceridelor a ajuns la 224.

Pentru reglarea bolililor autoimune, pentru o curăţare a organismului, pentru un post, polenul şi păstura sunt două femei de serviciu foarte harnice.

Cantităţile potrivite pentru consum sunt individualizate şi o asemenea cură trebuie să fie monitorizată neapărat de un medic specialist în apifitoterapie, deoarece nu există  repere anterioare, care să reglementeze un standard,  şi atunci, este, oarecum o formă extremă, căreia ei s-au suspus experimental şi controlat.

În raport cu beneficiile aduse de aceste produse apicole, costurile nu sunt mari, iar crescători de albine avem peste tot. Dacă în afară de miere, ei vor recolta şi polen păstură, lăptişor de matcă şi larve de matcă, vom câştiga cu toţii.

Păstură
Păstură

„România este, la ora actuală, cea mai mare producătoare de polen crud. Păstura, de asemenea este la îndemână şi cum toţi ne ocupăm să ne curăţăm exteriorul organismului şi să-l înfrumuseţăm, polenul şi păstura ne vor ajuta să facem acest lucru şi la interior. Cum ar fi să mâncăm din aceeaşi farfurie, fără să o spălăm ani de zile? Produsele apicole „spală” tractul digestiv, captează şi elimină toxinele: polenul, lăptişorul de matcă, păstura, mierea şi larva de matcă, aceasta din urmă cu aport de 9 % coenzima Q10 naturală”, iată comnorile stupului!” a mai spus dr. Mirela Strant.

-Articolul continua mai jos-

„Mă uit la produsele apicole cu mare drag, pentru că văd doar beneficii. N-am văzut până acum, aş putea să spun aproape nicio reacţie adversă.

Faptul că produsele apicole cresc serotonina, mai ales lăptişorul de matcă, cel mai bun remediu în depresii, mă face să vă spun Spor la sănătate  şi  fericire cu produsele stupului!” ne-a spus în final Alina Varadi, tehnician nutriţionist, consumator şi producător apicol.

Alte articole:

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari