fbpx
Acasă Ştiri Medicale Spitalul Judetean de Urgenta Cluj-Napoca, în categoria „nivel acreditat”

Spitalul Judetean de Urgenta Cluj-Napoca, în categoria „nivel acreditat”

Prin Ordinul nr. 513, din data de 12.08.2016, al Președintelui Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate, Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca a fost încadrat în categoria „nivel acreditat”.

Acreditarea a fost acordată în urma unui proces de evaluare, prin care o comisie de evaluatori independenți, special pregătiți în acest sens, a validat conformitatea proceselor din spital cu cerințele standardelor.Comisia,formată din 7 membrii evaluatori, cu specialități diferite, și-a desfășurat vizita de evaluare în perioada 16.05.2016-20.05.2016 și a fost condusă de către directorul general al A.N.M.C.S., domnul doctor Cristian Toma, în calitate de președinte.

Evaluatorii urmăresc, în principal, să identifice dacă există o preocupare reală pentru calitatea serviciilor oferite, dacă procedurile interne ale spitalului rezolvă în mod eficient și real problemele apărute, dacă există un sistem de auto-evaluare a activității și măsura în care conceptul de management al calității este înțeles și aplicat de angajații unității sanitare. În cazul SCJU Cluj-Napoca, din cei peste 1000 de indicatori din listele de evaluare, au existat și indicatori neconformi, dar majoritatea neconformităților constatate au fost cauzate de funcționarea spitalului într-un sistem pavilionar, cu clădiri foarte vechi, construite în urmă cu peste 100 de ani.

Acreditarea este valabilă pentru o perioadă de cinci ani și reprezintă un proces prin care trebuie să treacă atât spitalele publice, cât și cele private, pentru a intra în relații contractuale cu Casele de Asigurări de Sănătate.

Încadrarea în categoria „nivel acreditat” validează faptul că spitalul nostru dispune de resursele și competențele necesare pentru a oferi asistență medicală în specialitățile pe care le are în structură. Astfel, pacientul poate avea încredere în legitimitatea și calitatea serviciilor oferite.

Managerul SCJU Cluj-Napoca, Petru Șușca, a declarat: „Acreditarea spitalului este o realizare importantă, care reprezintă o încununare a eforturilor și proiectelor noastre din ultimii ani. În ultima perioadă s-a muncit mult în echipă, fapt pentru care le mulțumesc tuturor, de la medicii șefi de secție, compartimente, laboratoare, medici, asistente șefe, asistente medicale, șefi servicii și birouri administrative, personal administrativ și  auxiliar. Acreditarea confirmă că avem competențe și că dispunem de resursele umane și materiale necesare în vederea acordării serviciilor medicale oferite de specialitățile din structura spitalului”.

În urma colaborării pe parcursul procesului de acreditare, dar și datorită relevanței unității noastre pentru tipologia unităților sanitare cu paturi, A.N.M.C.S. a invitat Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca să participe într-un program pilot, menit să testeze relevanța instrumentelor de verificare, permițând astfel spitalului să intre în contact cu noile standarde, instrumente și modalități de evaluare a activitățiispitalicești.

 

Citeste si

Urmăreşte ultimele ştiri medicale pe Youtube şi Facebook

15,853FaniÎmi place
634AbonațiAbonați-vă

SFATUL MEDICULUI Infecția cu virus hepatitic. Riscuri, prevenție, diagnosticare și tratament

Primeşte la prima oră a zilei cele mai noi ştiri din domeniul medical direct pe email!

Un serviciu oferit de către Feedburner.
Politica de confidenţialitate - https://policies.google.com/privacy

Cele mai citite

ULTIMELE ARTICOLE

Recomandări ZM

Băuturile dulci și cancerul. Cât de periculoase sunt sucurile cu zahăr?

Un studiu realizat în Franța a demonstrat că băuturile dulci și cancerul sunt într-o...

Diabetul zaharat de tip 1 – Ce este, simptome, complicații, tratament

Ce este Diabetul zaharat de tip 1? Diabetul zahar de tip 1...

Cancerul de sân – riscurile cresc și cu 126%! Află când și de ce!

Cancerul de sân - riscurile cresc și cu 126%! Află când și de ce!...

Mononucleoza Infectioasa / Boala Sărutului – Diagnostic, Complicații, Tratament

Mononucleoza sau boala sărutului este o boală infecțioasă acută și contagioasă, provocată de virusul...

Sindromul de tunel carpian – cauze, simptome, tratament

Sindromul de tunel carpian este o afecţiune comună care cauzează durere, amorţeală şi furnicături...

9 sfaturi pentru albirea dinților

9 sfaturi pentru albirea dinților. Zâmbetul este unul dintre primele lucruri pe care le...