Congres National Pluridisciplinar pentru tinerii din sănătate

Organizația Tinerilor Medici în parteneriat cu Primaria Cluj-Napoca, ARFC, ASAF și Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca organizează în perioada 8-10 Septembrie 2016 prima ediție a evenimentului medical pluridisciplinar ”OTM Congress 2016”.

Obiectivul principal al evenimentului este înbunătățirea relațiilor de colaborare între diferite specialități care își desfășoară activitatea în sectorul sanitar. În cadrul evenimentului vor fi abordate teme de interes medical de catre specialiști din domenii precum: Medicina, Farmacia, Stomatologia, FizioKinetoterapia, Nutriția, IT, Drept .

„OTM Congress este un eveniment care vrea să modifice abordarea clasică unidirecțională cu o abordare complexă promovând interdisciplinaritatea, transdisciplinaritatea și multidisciplinaritatea cu scopul îmbunătățirii actului medical” a declarat Dr.Cristian Paul Dan, Președinte OTM.

Primul congress cu adevarat pluridisciplinar se va desfăsura în cadrul Universității de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu Cluj-Napoca pe strada Marinescu Nr. 23.

- Articolul continua mai jos-masca medicala

În cele trei zile vor fi abordate teme de interes medical de către specialiști din domenii precum: Medicină, Medicină Dentară, Farmacie, Fiziokinetoterapie, Nutriție, IT, Drept. Organizatorii îşi propun să dezvolte o adevărată cultură medicală, în scopul formării unei rețele socio-profesionale care va veni în sprijinul inovării domeniului medical.

  • Sistemul locomotor – probleme actuale de diagnostic, tratament și recuperare
  • Vaccinarea, consensul comunității medicale
  • Oncologia, Hematologia, Gastroenterologia și Dermatologia în practica curentă
  • Cauze frecvente de mortaliatate cardiovasculară și pneumologice. Prevalența acestora în populație.
  • HIV, Droguri și alte substanțe toxicogene
  • Inginerie, IT, Psihologie, Drept, Comunicare – în medicină
  • Stomatologie
  • Varia

„OTM-Congres este un prilej unic de a forma o echipa pluridisciplinară cu scopul de a menține și a îmbunătăți starea de sănătate a pacienților. Asociația Română a Farmaciștilor Clinicieni are ca obiectiv colaborarea cu medici, farmaciști, stomatologi, nutriționiști și alți specialiști din domeniul medical pentru a asigura eficiența și siguranța tratamentului medicamentos” a declarant Farmacist specialist Adina Torje, şeful departamentului Comunicare ARFC.

Pres.

„Pot să zic că totul a pornit de la o nevoie, dar ca să fiu foarte sincer cu dumneavoastră trebuie să recunosc că a fost un moment de panică interioară şi gândul  că şi noi, tinerii, îmbătrânim la un moment și vom avea nevoie de medici care să ne trateze , iar dacă lucrurile continuă în felul acesta, nu vom avea servicii medicale de calitate.

Gândul amintit mai sus a reprezentat declicul dorinţei de îmbunătăţire a serviciilor medicale pentru un viitor pe care vreau să-l petrec în ţara ăn care m-am născut, în locurile unde am atins zăpada pentru prima dată şi vorbind limba străbunilor şi sufletului meu” ne-a mărturisit presedintele Congresului, Dr. Dan Cristian Paul.

Organizaţia Tinerilor Medici Cluj – OTM este o organizaţie înfiinţată in luna ianuarie 2015, în baza legii O.G. nr.26/2000, cu sediul în  municipiul Cluj-Napoca, reprezentată legal prin Dan Cristian Paul  în calitate de Preşedinte. Scopul organizaţiei este formarea profesională continuă a tinerilor medici (medici rezidenţi, medici specialişti precum si personalul din domeniul sanitar), prin facilitarea interacţiunilor între diferite specialităţi medicale, organizarea de cercuri şi cursuri interdisciplinare, construirea unei platforme electronice comune, susţinerea financiară a tinerilor medici pentru dezvoltare profesională. Anual, organizaţia işi propune realizarea unui congres pluridisciplinar – ”OTM Congress 2016 Congres Naţional Pluridisciplinar”, în cadrul căruia se vor prezenta noutăţile din domeniul medical publicate de-a lungul anului şi cele dezbătute în cadrul cercului de „Dialoguri interdisciplinare”.

- Articolul continua mai jos-

Congresul este acreditat de către Colegiul Medicilor din România, Colegiul Farmaciştilor din România,  precum şi de  Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România.

 

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari

Cele mai citite articole în ultima săptămână

Picioarele umflate – trei leacuri naturiste din bătrâni

Picioarele umflate sunt nu doar inestetice, ci și dureroase. Membrele inferioare sunt predispuse la umflături şi inflamaţii, deoarece sunt organele care trebuie să suporte...

LIPSA DE FIER ÎN ORGANISM – ce boli provoacă și ce alimente o combat

Lipsa de fier în organism (sau carența de fier) poate genera boli grave cum ar fi anemia feripiva. Când nivelul fierului din organism scade...

Febra albă la copii – când apare și ce poți face ca să scapi de ea

Ai auzit vorbindu-se despre febra albă sau febra roșie? Vine sezonul rece, iar odată cu acesta se întețesc cazurile de viroze și răceli în...

Indicaţiile şi contraindicaţiile apelor termale în tratamentele balneare

Indicaţiile şi contraindicaţiile apelor termale în tratamentele balneare Pentru că beneficiile apelor termale sunt în mare cunoscute, am încercat cu ajutorul doamnei dr. Maria Nădejde,...

Pietrele la rinichi – cum le poți elimina printr-o metodă naturistă

Pietre la rinichi tratament naturist - Nu de puține ori v-ați dorit să aflați care sunt cele mai eficiente tratamente naturiste pentru o boală...