ZIUA MONDIALĂ DE LUPTĂ ÎMPOTRIVA HEPATITEI 28 iulie 2016

În topul primelor 10 boli infecţioase letale se regăsesc hepatitele virale, ce reprezintând principala cauză etiologică a cirozei şi a hepatocarcinomului.

Aproape 400 de milioane de oameni sunt, la nivel mondial, afectaţi de hepatitele virale,  o veritabilă „epidemie silenţioasă”. În fiecare an 1,4 milioane de persoane îşi pierd viaţa din cauza hepatitelor virale, iar 600.000 prin infecţii hepatice cronice. Bilaţul trist al acestor afecţiuni este de  4.000 de decese zilnic.

Ziua de 28 iulie, ce marchează ziua de naştere a profesorului Baruch Samuel Blumberg, cel care a descoperit virusul hepatitic B, a fost aleasă de Organizaţia Mondială a Sănătăţii ca Ziua Mondială de Luptă împotriva Hepatitei.

În cadrul Adunării Mondiale a Sănătăţii din luna mai, Statele Membre ale OMS au decis să adopte  ca ţintă finală de eliminare a hepatitelor virale anul 2030.

- Articolul continua mai jos-

Tema campaniei globale pentru anul 2016 este: ELIMINAREA HEPATITELOR VIRALE.

Cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă împotriva Hepatitei 2016, va fi lansată NOhep, mişcarea mondială de eliminare a hepatitelor virale, ce va oferi o platformă prin intermediul căreia să se vorbească pe această temă, să se ofere posibilitatea de implicare şi  acţiune, pentru a asigura îndeplinirea angajamentele globale şi eliminarea hepatitele virale până în anul 2030.

În fapt, deciziile şi acţiunile acestei campanii vor salva 7 milioane de vieţi până în 2030.

NOhep îşi propune să implice în activităţi la diverse niveluri peste 300 de milioane de oameni până în  2030, pentru stimularea acţiunile necesare eliminării hepatitelor virale, sub  sloganul: ”NoHep… Următoarea Noastră Mare Realizare”.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari