fbpx
Acasă Ştiri Medicale Ioana Ursu, absolventă a UMF „Iuliu Haţieganu” este noul secretar de...

Ioana Ursu, absolventă a UMF „Iuliu Haţieganu” este noul secretar de stat al Ministerului Sănătăţii

Ministerul Sănătății a făcut publică numirea unui nou secretar de stat cu atribuții principale în politica medicamentului. Este vorba de Ioana Ursu, absolventă a Facultăţii de Farmacie din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca, promoţia 2007.

„Ioana Ursu, 33 de ani, a devenit secretar de stat în Ministerul Sănătății și va coordona, printre altele, politica medicamentului. Numirea Ioanei Ursu vine ca o confirmare a priorității ministrului Vlad Voiculescu de a asigura accesul pacienților din România la medicamentele de care au nevoie și de a reforma profund acest sector al politicilor de sănătate”, conform ms.ro.

Experienţa Ioanei Ursu se îndinde de-a lungul a peste 10 ani, timp în care s-a preocupat de politici farmaceutice și  elaborarea mecanismelor de finanțare a medicamentelor. După absolvirea Facultăţii de Framacie a Universităţii de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațeganu” din Cluj-Napoca., în 2007,  a obținut în 2008 diploma de master în Științe Politice la Université Paris-Est Marne-la-Vallée din Paris și în 2009 pe cea de Politici Internaționale de Sănătate  la London School of Economics din Londra.

Articolul continua mai jos

„De-a lungul carierei, desfășurată în Marea Britanie și Germania, a fost asociat extern al National Institute for Clinical Excellence (NICE) din Londra, consultant senior la Evidera Inc. din Londra și fondator al Mapping Health Ltd, companie care a lucrat, printre alții, cu Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

La capitolul politici de sănătate, Ioana Ursu a realizat design de pachete de beneficii farmaceutice în cadrul sistemelor de asigurări de sănătate, a formulat recomandări de management și eficientizare a costurilor din sisteme de sănătate și a dezvoltat sisteme de decontare bazate pe evidențe clinice și economice” informează Ministerul Sănătăţii.

Membră a Colegiului Farmaciştilor din România din 2007, Ioana Ursu s-a preocupat ca director şi fondator al Mapping Health Ltd de probleme legate de tuberculoză în Rusia şi China, dar şi de înţelegerea nevoilor de sănătate şi dinamica pieţei în ceea ce priveşte trtatamentul formelor severe de malarie ale comunităţilor din 20 de ţări ale Africii sub-Sahariane.

Citeste si

Urmăreşte ultimele ştiri medicale pe Youtube şi Facebook

15,918FaniÎmi place
1,180AbonațiAbonați-vă

SFATUL MEDICULUI Infecția cu virus hepatitic. Riscuri, prevenție, diagnosticare și tratament

Cele mai citite

ULTIMELE ARTICOLE

Recomandări ZM

Reumatismul – Simptome, factori de risc, tratament și recuperare

Reumatismul - Definiție și clasificare: Impactul pe care afecțiunile reumatismale îl exercită asupra societății...

Bolnav în vacanță, în UE? Ce drepturi ai?

Bolnav în vacanță, într-o țară din Uniunea Europeană? Află ce drepturi ai, din punct...

Nodulii tiroidieni și cancerul. Ce trebuie să știi

Nodulii tiroidieni și cancerul. Nodulii tiroidieni, de mici dimensiuni, apar frecvent în diagnostic și,...

Cefaleea – Durere de cap sau migrenă?

Durerea de cap și migrena sunt amândouă cunoscute sub denumirea comună de cefalee. Dacă nu...

Mușcătura de viperă – cum o recunoaștem, simptome, primul ajutor

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Baia Mare a lansat o campanie de prevenire adresată...

Bolile autoimune – ce sunt și cum ne afectează acestea?

Bolile autoimune - ce sunt și cum ne afectează acestea? De-a lungul întregii sale...