fbpx
Acasă Fapt divers 3 aplicaţii pentru o viaţă mai sănătoasă

3 aplicaţii pentru o viaţă mai sănătoasă

Cei mai mulţi dintre noi nu mai concep fluxul cotidian el existenţei în lipsa unui smartphone şi a aplicaţiilor de tot felul. Chiar dacă cele mai multe îndeamnă la sedentarism, dezvoltatorii au avut în vedere şi pe iubitorii de mişcare, pe cei ce pun sănătatea mai presus şi au lansat câteva aplicaţii utile. Nu, nu includ pokemoni!

Calculator de calorii, de dietă, jurnal alimentar, aplicaţii care te ajută să mănânci la ore fixe ori să bei apă, să adormi bebeluşul, să acompaniezi copilul în periajul dentar, pedometru sau aplicaţii dedicate exerciţiilor fizice, toate încearcă să ajute la menţinerea unui echilibru optim de hrană, hidratare şi mişcare, în condiţiile unui program încărcat, care pare să ne acapareze toată atenţia.

Am ales astăzi 3 aplicaţii absolut necesare unui prim pas în obţinerea unei stări de sănătate mai bune. Restul depinde de dumneavoastră.

  1. Bea apă-Water Drink Reminder este o aplicaţie disponibilă pe sistemele Android si IOS.
Articolul continua mai jos

Ea iţi aminteşte să bei aăa în fiecare zi şi ţine minte obiceiurile tale de consum de apă. Aplicaţia conţine alarme care îţi vor aduce aminte de apa pe care trebuie să o consumi în restul zilei, dimensiuni de pahare personalizate în sistemul Imperial (oz) sau Metric (ml) şi timp de pornire şi oprire personalizabil cu ajutorul unui dayGraph. În funcţie de greutatea personală aplicaţia sugerează cantitatea de apă pe care trebuie să o consumi, permite setarea alarmei pentru mese la oră fixă şi oferă câteva grafice.

  1. My diet coach, disponibilă pe sistemele Android si IOS,  o aplicaţie disponibilă pe sistemele Android si IOS, este dedicată celor care vor să piardă din greutate. Deşi un nutriţionist, pe baza unui complex de informaţii este soluţia optimă, se pot lua şi de aici nişte idei. Se oferă câteva sfaturi pentru schimbarea uşoară a stilului de viaţă, scăpând natural şi repede de kilogramele nedorite. Mai mult decât un simplu calculator de calorii, aplicaţia te va ajuta să-ţi găseşti motivări interioare, să rezişti unor tentaţii alimentare şi tendinţei de lenevire, duşmanul necruţător al greutăţii.

Se vor fixa nişte obiective, iar titularul va primi spijin în atingerea lor: i se reaminteşte consumul ritmic de apă, i se oferă posibilitatea de a vizualiza pierderile în greutate, susţinere cu mici trucuri şi sloganuri motivaţionale.

  1. 7 Minute Antrenament,  disponibilă pe sistemele Android si IOS e una din multiplele oferte dedicate mişcării. Aplicaţia se bazează pe ceea ce  s-a dovedit ştiinţific şi anume că 7 minute de exerciţii fizice pe zi vor îmbunătăţi funcţia cardiovasculară, menţinând un tonus stabil. Cu ajutorul câtorva clipuri video eşti însoţit de-a lungul a 7 minute, timp în care ţi se explică şi modul de efectuare corectă a fiecărei mişcări. La baza acestei platforme stă sistemul de circuit de mare intensitate, care îmbunătăţeşte fitnessul muscular şi starea de sănătate.

Cele 7 minute de exerciţii constau în 12 exerciţii care se execută în 30 de secunde, cu 10 secunde pauză între exerciţii. Ai nevoie de un scaun, un perete şi poţi executa acasă ori la birou 2-3 circuite.  Poţi seta timpul personal pentru pentru fiecare circuit, timpul de odihnă, poţi întrerupe un circuit pentru a începe altul şi ai la dispoziţie un jurnal de antrenament, precum şi o notificare zilnică pentru a începe cele 7 minute de exerciţii fizice care te vor face mai activ, cu siguranţă.

Fie că alegeţi exerciţiile fizice sau alergarea, fie că rămâneţi în casă ori ieşiţi în aer liber, mişcarea, alimentaţia echilibrată şi hidratarea sunt trei factori esenţiali pentru sănătate şi sunt în mâinile dumneavoastră.

Citeste si

Urmăreşte ultimele ştiri medicale pe Youtube şi Facebook

15,917FaniÎmi place
1,220AbonațiAbonați-vă

SFATUL MEDICULUI Infecția cu virus hepatitic. Riscuri, prevenție, diagnosticare și tratament

Cele mai citite

ULTIMELE ARTICOLE

Recomandări ZM

Administrarea inadecvată a antibioticelor poate fragiliza mecanismul natural de apărare a corpului contra gripei

Administrarea inadecvată a antibioticelor - consecințe. Antibioticele pot creşte vulnerabilitatea în faţa gripei şi pot...

Bolile limbii: cum să le recunoaștem?

Bolile limbii: cum să le recunoaștem? Bolile gurii pot afecta sănătatea dinților, precum și...

Acneea – Cauze, simptome și remedii. Cum o prevenim?

Acneea este o afecțiune a epidermei, stratul superficial al pielii, apărută ca urmare a...

Infecția cu rotavirus se previne prin vaccinare

În prezent, nu există niciun medicament specific capabil să combat infecția cu rotavirus . De...

Arteriopatia cronică obliterantă – cauze, simptome și tratament

Arteriopatia obliterantă a membrelor inferioare este o boală a sistemului circulator, prin care datorită...

Tromboflebita – cauze, simptome și tratament

Tromboflebita reprezintă o afecțiune specifică circulației venoase de la nivelul membrelor inferioare. În cadrul...