fbpx
Acasă Ştiri Medicale Mai mult timp în aer liber ţine miopia departe

Mai mult timp în aer liber ţine miopia departe

Tratamentul miopiei – Până în 2050 unul din doi oameni vor fi miopi. Noile obiceiuri de viață, ca și multele ore petrecute în fața unor dispozitive electronice și mai ales mai puțin timp petrecut în aer liber  par să producă în ultima vreme tulburări de vedere din ce în ce mai frecvente, precum miopia, chiar printre cele mai tinere grupe de vârstă.

Tratamentul miopiei – Toate acestea supun ochii copiilor  la riscul de a dezvolta miopie. Nevoia de a se concentra în principal înspre obiecte aflate la distanțe mici se pare că împiedică dezvoltarea corespunzătoare a sistemului vizual.

Previziunile pentru următorii 35 de ani, publicate în revista „Ophthalmology”  nu sunt deloc îmbucurătoare, iar specialiştii de la Şcoala de Optometrie şi Ştiinţa Văzului din cadrul  Universităţii New South Wales din Sydney- Australia spun că până în 2050 unul din doi oameni vor avea nevoie o formă de corecţie a miopiei. Semnalul de alarmă tras de cercetători se referă în primul rând la tineri, iar în acel colţ de lume cei mai supuşi riscului sunt tinerii din China, Singapore şi Taiwan.

Tratamentul miopiei – Cu toţii în aer liber

Articolul continua mai jos

În curând se pare că vom asista la un adevărat bum al miopiei. Este adevărat că factorul ereditar îşi va juca şi în continuare rolul fundamental, iar cine are părinţi miopi este supus cel mai puternic riscului de a dezvolta aceleaşi probleme, însă oamenii de ştiinţă au realizat de ani de zile că stilul de viaţă şi factorii ambientali sunt fundamentali.

Tratamentul miopiei – Mai multă lumină naturală

În mod surprinzător, cercetătorii Universităţii Tehnologice Queensland din Brisbane (Australia) arată cu degetul nu neapărat înspre computer şi alte device-uri, ci mai mult înspre iluminatul artificial şi că acesta s-ar afla, mai degrabă, în spatele dereglărilor de vedere.

În cadrul cercetării efectuate asupra unor subiecţi s-a constatat că aceia care au fost expuşi mai mult timp luminii naturale diurne au prezentat creşteri minore ale dioptriilor. S-a putut stabili astfel o legătură între timpul petrecut în aer liber şi evoluţia miopiei, dar chiar şi reducerea ei la copiii deja diagnosticaţi şi care au mai mari şanse de corectare a acestei deficienţe, dacă petrec suficient timp afară, si reduc astfel timpul în care sunt expuşi  efectelor nocive ale luminii artificiale.

 

Alice Valeria Micu

Citeste si

Urmăreşte ultimele ştiri medicale pe Youtube şi Facebook

15,917FaniÎmi place
1,220AbonațiAbonați-vă

SFATUL MEDICULUI Infecția cu virus hepatitic. Riscuri, prevenție, diagnosticare și tratament

Cele mai citite

ULTIMELE ARTICOLE

Recomandări ZM

Poliomielita – Tot ce trebuie sa stii. Cauze, simptome, tratament

Poliomielita este o infecție cauzată de un virus - poliovirus. Termenul ,,mielită’’ este asociat...

Constipația – Cauze, simptome, factori de risc, tratament

Constipația este o problemă de sănătate frecvent întâlnită, însă puțini pacienți înțeleg cu exactitate...

Pielonefrita – boala care afectează tractul urinar

Rinichii sunt organele care au un rol important în formarea și eliminarea urinii. Pielonefrita este...

Tiroidita Hashimoto – Ce este, cauze, simptome, tratament

Ce este glanda tiroidă?  Glanda tiroidă este o glandă situată în partea anterioară a...

Ce este sclerodermia? Simptome, diagnostic, tratament

Ce este sclerodermia? Termenul „sclerodermia" provine dintr-un cuvânt grecesc „scleroderma", care înseamnă „piele dură"....

Laringita – cauze, simptome și tratament

Laringita reprezintă o inflamație a mucoasei laringiene  cu o etiologie foarte variată. Rareori este...