VIDEO / Deputatul Aurelia Cristea a avut surprize-surprize cu propriul card de sănătate

Se întâmplă şi la case mari! Deputata Aurelia Cristea a avut parte de o surpriză neplăcută în momentul în care şi-a folosit propriul card de sănătate pentru prima oară. Aflată la medicul său de familie, a descoperit că nu mai are calitatea de asigurat! Explicaţia situaţiei este surprinzătoare.

AURELIA CRISTEA, deputat PSD: Am constat cu surprindere că nu sunt asigurată când a fost introdus cardul de sanatate in sistem. Nu figurez din data de 1 ianuarie 2015!

Misterul s-a dezlegat după câteva telefoane

AURELIA CRISTEA, deputat PSD: Angajatorul nu a livrat infromatia cum ca as fi asigurata… Cineva nu a bifat o casuta…

Dincolo de acest incident, Aurelia Cristea susţie cardul de sănătate. Ea spune, totuşi, că ar trebui eliminate cat mai repede erorile din sistem.

- Articolul continua mai jos-masca medicala

Potrivit CNAS, românii deţin peste 14 milioane de carduri de sănătate, iar două milioane dintre acestea nu au fost activate niciodată.
Primele carduri emise îşi pierd anul acesta valabilitatea, fapt pentru care vor fi înlocuite cu altele noi.
Asiguraţii le vor primi tot prin intermediul Poştei Române, iar dacă nu le vor sosi la timp vor putea utiliza vechile carduri.

„În vederea intrării în posesia cardului de sănătate trebuie să vă adresaţi casei de asigurări de sănătate la care aţi fost sau sunteţi înscris, respectiv, declarat de către angajatorul dumneavoastră.
Dacă sunteţi salariat, solicitaţi angajatorului informaţii privind casa de asigurări de sănătate la care v-a declarat, de la data intrării în vigoare a declaraţiei 112”, se arată într-o informare a CNAS.

Daca urmare verificarii a reiesit ca aveti cardul emis (tiparit), dar nu l-ati primit prin posta, urmatorul pas este verificarea existentei acestuia in retururile aduse de posta la CASMB, accesand aici: https://www.casmb.ro/siui_card.php.

Sursa video: TVR Cluj

Alte articole

Președintele ARSO, despre compensarea operațiilor la obezitatea morbidă: „În Europa intervențiile sunt sprijinite sau suportate de asigurări, lucru care nu se întâmplă în România!”

- Articolul continua mai jos-

 

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari

Cele mai citite articole în ultima săptămână

Picioarele umflate – trei leacuri naturiste din bătrâni

Picioarele umflate sunt nu doar inestetice, ci și dureroase. Membrele inferioare sunt predispuse la umflături şi inflamaţii, deoarece sunt organele care trebuie să suporte...

Febra albă la copii – când apare și ce poți face ca să scapi de ea

Ai auzit vorbindu-se despre febra albă sau febra roșie? Vine sezonul rece, iar odată cu acesta se întețesc cazurile de viroze și răceli în...

LIPSA DE FIER ÎN ORGANISM – ce boli provoacă și ce alimente o combat

Lipsa de fier în organism (sau carența de fier) poate genera boli grave cum ar fi anemia feripiva. Când nivelul fierului din organism scade...

Indicaţiile şi contraindicaţiile apelor termale în tratamentele balneare

Indicaţiile şi contraindicaţiile apelor termale în tratamentele balneare Pentru că beneficiile apelor termale sunt în mare cunoscute, am încercat cu ajutorul doamnei dr. Maria Nădejde,...

Pietrele la rinichi – cum le poți elimina printr-o metodă naturistă

Pietre la rinichi tratament naturist - Nu de puține ori v-ați dorit să aflați care sunt cele mai eficiente tratamente naturiste pentru o boală...