Actualizarea PUZ-ului pentru Spitalul Regional de Urgență intră în linie dreaptă

Vicepreședintele Consiliul Județean Cluj, domnul Marius Mînzat, împreună cu Arhitectul Șef al județului Cluj, domnul Claudiu Salanță, au participat marți, 15 mai 2018, la ședința Comisiilor Tehnice de Amenajarea Teritoriului și Urbanism a forului administrativ județean și, respectiv, a Consiliului Local al Municipiului Cluj-Napoca.

            Desfășurată în premieră în formulă reunită, în cadrul întâlnirii inter-instituționale au fost discutate mai multe proiecte urbanistice de maximă importanță ale județului Cluj, o atenție aparte fiind acordată reactualizării Planului Urbanistic Zonal (P.U.Z.) aferent construirii Spitalului Regional de Urgență Cluj (S.R.U.C.)., în conformitate cu noul proiect agreat și asumat de Ministerul Sănătății.

            „În acest moment, reactualizarea PUZ-ului Spitalului Regional de Urgență, care vizează atât municipiul Cluj-Napoca cât și comuna Florești, înaintează în ritm alert, documentația urbanistică fiind în proces de avizare tehnică în comisiile de specialitate. Ne dorim ca totul să decurgă conform planului astfel încât, până la finele anului, Ministerul Sănătății să depună la Comisia Europeană aplicația pentru obținerea finanțării nerambursabile în cuantum de 50.000.000 de euro”,  a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, domnul Marius Mînzat.

            În concret, prin adoptarea noului P.U.Z. se propune realizarea unei infrastructuri de transport optime care să deservească Spitalul Regional, prin înființarea unui drum de acces median între DN 1 și strada Răzoare și, respectiv, modificarea profilelor acestor două artere. O propunere discutată în acest context a fost cea referitoare la introducerea, pe toate căile care fac legătura cu S.R.U.C., a unor benzi suplimentare de acces destinate atât transportului public de persoane cât și bicicliștilor.

- Articolul continua mai jos-

            Un alt aspect intens discutat de către arhitecții și specialiștii prezenți la această ședință a comisiilor reunite de urbanism a fost cel legat de reamenajarea intersecției din zona Metro, fiind abordate în principal două variante de lucru. Prima dintre ele s-a referit la realizarea unei girații suspendate peste DN1, în timp ce varianta a doua a propus construirea unui pod peste drumul național, cu o girație sub acesta, capabilă să asigure distribuția coerentă a fluxului de trafic din zona respectivă.

            Noul P.U.Z. aferent Spitalului Regional de Urgență va prevedea conectarea S.R.U.C. la municipiul Cluj-Napoca prin intermediul DN1 în zona „Nodului N”, respectiv pe traseul de sud: strada Răzoare – strada Sf. Ioan, până la intersecția cu strada Bucium. În același timp însă, pentru a se putea realiza un flux continuu, care să nu genereze ambuteiaje, este absolut necesară edificarea Centurii metropolitane a municipiului Cluj-Napoca, astfel încât și cetățenii care provin din județele limitrofe Clujului să beneficieze de un acces cât mai facil la acest obiectiv medical de importanță majoră.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari