1 milion de lei pentru spitalul din Buhuşi pentru achiziționarea echipamentelor de radiologie

Sorina Pintea, ministrul Sanatatii s-a aflat in judetul Bacau, acolo unde a vizitat Spitalul Judetean de Urgenta Bacau si a avut o intalnire cu managerii unitatilor sanitare din judet si autoritatile publice locale.

Vizita ministrului Sănătății la Spitalul Județean de Urgență Bacău vine după întâlnirea pe care oficialul de la Sănătate a avut-o cu președintele Consiliului Județean și primarul Municipiului în cadrul căreia i-a fost prezentat proiectul de asociere dintre spitalul municipal și cel județean.

Acest proiect prevede realizarea unei singure entități medicale care să asigure servicii medicale de calitate pentru peste 600 de mii de locuitori din județul Bacău.

Ministrul Sănătății a apreciat modul în care lucrează echipa medicală de la spitalul județean. Sorina Pintea a vizitat secția de radioterapie deschisă în urmă cu câteva luni, după ce unitatea sanitară a primit aparatura de radioterapie necesară în cadrul proiectului derulat de Ministerul Sănătății cu Banca Mondială.

- Articolul continua mai jos-

„Pentru ca pacienții să beneficieze de continuitate în tratamentele cu radioterapie, analizăm posibilitatea dotării și la Bacău cu un al doilea aparat, astfel încât să evităm apariția discontinuităților pe perioada reviziilor sau din alte cauze pentru care unul dintre aparate nu poate fi funcțional”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății.

De asemenea, ministrul Sănătății a avut o întâlnire cu managerii spitalelor din județul Bacău, la care au participat și reprezentanții autorităților publice locale, pentru a identifica împreună modalitățile prin care poate fi eficientizată activitatea spitalelor. În urma discuțiilor, ministrul PINTEA a decis alocarea unor fonduri în valoare de 1 milion de lei pentru spitalul din Buhuşi pentru achiziționarea echipamentelor de radiologie care să înlocuiască aparatura învechită de care dispune unitatea sanitară în prezent.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari