Congresul internaţional de medicină pentru studenţi şi rezidenţi Asklepios, la a 11 -a ediţie

În perioada 3-6 mai 2018, la Facultatea de Medicină din Sibiu se desfăşoară cea de-a 11-a ediţie a Congresului internaţional de medicină pentru studenţi şi rezidenţi, Asklepios 2018. Evenimentul medical este organizat sub egida Facultăţii de Medicină din cadrul Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu de către Societatea Studenţilor Medicali „Hipocrate” din Sibiu (SSMHS), în colaborare cu Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu. Noutatea din acest an este că, pentru prima dată în cadrul congresului a fost creată o sesiune de Neurochirurgie care se adaugă celorlalte sesiuni de comunicări ştiinţifice: ştiinţe fundamentale, ştiinţe medicale, chirurgie, medicină dentară şi farmacie. În plus, vor avea loc şi o serie de ateliere de lucru, reunind zonele de interes ale participanţilor.
„Asklepios a devenit o manifestare ştiinţifică de tradiţie a lumii medicale româneşti. Ca în fiecare an, inovaţia în lumea medicală va fi elementul central al congresului, alături de teme interdisciplinare şi sesiuni cu un aspect practic considerabil”, au declarat organizatorii.

Manifestarea ştiinţifică se va bucura de prezenţa unor invitaţi de prestigiu care vor susţine prelegeri: Prof.univ.dr. neurochirurg Alexandru Vlad Ciurea, de la Universitatea de Medicina şi Farmacie „Carol Davila”, din Bucureşti şi Prof.univ. dr. ing. Iulian Antoniac, Preşedintele societăţii române de biomateriale din Bucureşti cărora li se alătură unul dintre cei mai renumiţi neurochirurgi: Prof.dr. Saleem Abdulrauf, Directorul Departamentului de Neurochirurgie al Universităţii de Medicină in Saint Louis, Statele Unite ale Americii. Întregul program al evenimentului poate fi consultat aici.

La invitaţia dlui Dr. Vicenţiu Săceleanu, medicul şef al Secţiei Clinice Neurochirurgie a SCJU Sibiu şi şef lucrări în carul facultăţii de medicină, Prof.dr. Saleem Abdulrauf va vizita, sâmbătă, secţia de neurochirurgie a spitalului judeţean şi blocul operator al acesteia. Secţia Clinică Neurochirurgie este una dintre cele mai moderne ale instituţiei, desfăşurându-şi activitatea într-un spaţiu complet nou şi beneficiind de dotări moderne, la nivelul standardelor actuale, graţie investiţiilor Consiliului Judeţean Sibiu. În cadrul secţiei va avea loc un atelier de lucru, susţinut de Dr. Vicenţiu Săceleanu, împreună cu medici rezidenţi şi studenţi.

„Anul acesta, ne bucurăm în mod deosebit pentru că am reuşit să implementăm pentru prima dată în cadrul congresului o sesiune strict de Neurochirurgie cu prezentări diverse şi ateliere de lucru precum şi de faptul că vom beneficia de prezenţa unor somităţi în domeniu, care ne vor ajuta să ridicăm standardele de excelenţă ale neurochirurgiei din cadrul SCJU Sibiu”, a precizat Dr. Vicenţiu Săceleanu.

- Articolul continua mai jos-

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu se află sub autoritatea Consiliului Judeţean Sibiu, pe baza Hotărârii nr. 93/2010 a Consiliului Judeţean Sibiu.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari