18 lectori de renume internaţional deschid ‘Primăvara Dermatologică Ieşeană’

În perioada 24-26 mai 2018, Iaşiul va găzdui cea de-a VII-a ediţie a Manifestării Ştiinţifice Naţionale, cu participare Internaţională ‘Primăvara Dermatologică Ieşeană’, organizată de către Asociaţia Dermatologilor din Moldova, sub egida Universităţii de Medicină şi Farmacie ‘Grigore T.Popa’ din Iaşi. Evenimentul, un reper în domeniul dermatologiei, va avea loc la Hotel Unirea City Center.

Conceptul acestei manifestări ştiinţifice este unul inovator şi avangardist, iniţiatorii fiind pionieri, în urmă cu 7 ani, în abordarea extinsă a acelor boli dermatologice ce necesită, pentru o corectă şi completă rezolvare, munca în echipă a mai multor specialităţi medicale. ‘Faptul că interdisciplinaritatea în medicină este o nevoie reală şi nu doar un trend de moment a fost demonstrat de reluarea, în ultimii ani, a acestui concept de tot mai multe manifestări medicale şi dermatologice, unele dintre ele declarându-se iniţial destul de sceptice vis-a-vis de această abordare. Dar, aşa cum se întâmplă cu orice lucru cu adevărat valoros, suntem fericiţi că am putut fi deschizători de noi drumuri în dermatologie şi în medicina interdisciplinară şi ne propunem să continuăm să identificăm şi să răspundem cât mai rapid nevoilor de pregătire medicală continuă în dermatologia de vârf. Ceea ce face din Primăvara Dermatologică Ieşeană un eveniment medical remarcabil este influxul de informaţie ştiinţifică teoretică şi practică de ultimă oră prezentată în cadrul unei succesiuni de cursuri, prelegeri şi workshop-uri de către lectori de elită, invitaţi din ţară şi din străinătate’, a spus prof. univ. dr. Daciana Brănişteanu, Preşedintele Asociaţiei Dermatologilor din Moldova şi Preşedinte al Primăverii Dermatologice Ieşene 2018.

Manifestarea s-a remarcat, încă de la prima ediţie, prin gradul înalt de profesionalism ?i de actualitate a subiectelor prezentate de cadre universitare şi practicieni cu experienţă, care au împărtăşit cu bucurie şi generozitate din experienţa lor colegilor, umplând sălile de conferinţă.
Ediţia din acest an îi are ca preşedinţi de onoare pe prof.univ.dr. Lăcrămioara Ionela Şerban (decanul Facultăţii de Medicină a Universităţii ‘Gr. T. Popa’), profesor emerit Andrew Nicolaides (Imperial College, Londra), prof. univ. dr. Torello Lotti (Universitatea ‘Guglielmo Marconi’, Roma), prof. univ. dr. Aristides Tzatzakis (Universitatea din Creta), prof. univ. Adrian Streinu Cercel (managerul Institutului ‘Matei Balş’) şi prof. univ. dr. Niazi Kuszrow (Universitatea Emory, Atlanta, SUA), ultimii doi regăsindu-se în aceeaşi ipostază şi la multe dintre ediţiile trecute.

Au confirmat prezenţa 18 lectori din şase ţări, nume consacrate în domeniul lor de expertiză
– Andrew Nicolaides (UK), Michel Perrin (Franţa), Torello Lotti (Italia), Niazi Khusrow (SUA), Aristides Tsatsakis (Grecia), Demetrios Spandidos (Grecia), Luc Moraglia (Franţa), RenéMilleret (Franţa), Marie Claire Rettori (Franţa), Martine Vigan (Franţa), Stanislava Tzaneva (Austria), Dimitris Tsoukalas (Grecia), Maria Sifaki (Grecia), Brigitte Balme (Franţa), Marie Perier Muzet (Franţa) şi Christiane Deydier (Franţa).

- Articolul continua mai jos-

‘Primăvara Dermatologice Ieşeană, o manifestare ştiinţifică devenită tradiţională şi care şi-a dovedit în timp înalta ţinută ştiinţifică, amploarea şi impactul, oferă şi o atmosferă caldă, prietenoasă, ospitalieră. Ca în fiecare an, numeroşii invitaţi din străinătate şi din ţară vor prezenta cele mai noi şi utile cunoştinţe, experienţe şi idei din dermatologie la interfaţa cu alte specialităţi. Conceptul şi-a dovedit în timp viabilitatea şi a creat un nou curent şi noi manifestări’, a confirmat prof. univ. dr. Simona Georgescu, Preşedinte al Primăverii Dermatologice Ieşene 2018.

Specialiştilor sosiţi de peste hotare li se vor adăuga peste 60 de lectori din România, nume consacrate ale dermatologiei si medicinei. Printre temele ce vor fi abordate, de un înalt nivel ştiinţific, amintim: psoriazisul, boala venoasă cronică, patologia cutanată tumorală, tehnici de chirurgie dermatologică, maladii transmisibile sexual, psihodermatologie, dermatozele alergice, colagenozele, îmbătrânirea cutanată şi tehnicile moderne antiaging, dermatozele alergice la copil, noutăţi terapeutice dermatologice etc.

‘Primăvara Dermatologică Ieşeană’ nu este doar un cadru plin de informaţii ştiinţifice de cel mai înalt nivel, ci şi unul al dialogului între generaţiile de specialişti. ‘Rămânem constant preocupaţi de viitorul medicinei româneşti, motiv pentru care primim cu braţele deschise şi gratuit pe toţi studenţii medicinişti care caută modele pentru cariera lor profesională şi informaţii medicale de cea mai bună calitate. Parteneriatul cu Societatea Studenţilor Medicinişti Ieşeni este unul de suflet!’, a adăugat prof.univ.dr. Daciana Brănişteanu.

Manifestarea oferă posibilitatea participanţilor de a-şi expune experienţa ştiinţifică, noutăţile din activitatea lor şi a colegilor din ţară, dar şi a invitaţilor din străinătate, nume sonore, prezente la eveniment. Interactivitatea în cadrul prezentărilor este un alt atribut valoros al acestei manifestări, care atrage în fiecare an un număr impresionant de participanţi, începând cu studenţii de la Medicină şi continuând cu rezidenţi, medici specialişti, medici primari, farmacişti, asistenţi medicali şi de farmacie şi încheind cu cadre didactice ale universităţilor medicale de elită din ţară şi din străinătate.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari