Sorina Pintea: Trebuie modificate modalitățile de decontare a tratamentelor în străinătate

Sorina Pintea, ministrul Sanatatii, s-a intalnit in aceasta dimineata cu reprezentantii asociatiilor de pacienti cu transplant pulmonar.

În timpul întâlnirii s-a discutat despre modalitățile de decontare a tratamentelor în străinătate, precum și asigurarea medicației post-transplant pentru pacienții care au suportat o intervenție într-o clinică din străinătate.
„Este necesară modificarea Ordinului care reglementează modul de decontare a tratamentelor în străinătate. Ordinul 50 nu a mai fost modificat din anul 2004 și trebuie actualizat astfel încât să răspundă nevoilor de astăzi ale pacienților. Pacienții care au beneficiat de transplant pulmonar în străinătate trebuie să își poată continua tratamentele și monitorizarea în clinicile în care a fost realizat transplantul. Până la modificarea legislativă, pentru asigurarea tratamentului post-transplant, CNAS care va deconta cheltuielile prin formularul S2/E112”, a declarat ministrul Sănătății în timpul discuțiilor.
Sorina Pintea a mai spus astăzi că este necesară o reorganizare a Agenției Naționale de Transplant, în sensul transparentizării activității și a procedurilor de transplant.

„Faptul că în ultima perioadă au fost efectuate mai multe prelevări de organe pentru transplant este un semn că se poate. E foarte important că România a început transplantul de plămân. Am discutat și cu cei de la Eurotransplant și putem relua negocierile pentru că avem pacienți mulți pe listele de așteptare”, a declarat ministrul Sănătății.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari