Managementul Tratamentului Limfedemului 23 – 28 aprilie 2018

LIMFEDEM România și Pharma One organizează în perioada 23-28 aprilie 2018, la HOSPICE Casa Speranței București, cursul intensiv Managementul Tratamentului Limfedemului.

Cursul se adresează specialiștilor în domeniul medical: medici (medicină sportivă, medicină de recuperare, ortopedie, traumatologie, oncologie, reumatologie), fiziokinetoterapeuți și balneofiziokinetoterapeuți, kinetoterapeuți, , fizioterapeuți (școală postliceală), studenți ai facultăților din domeniu.

Tematica:
Drenaj limfatic manual
Terapia prin compresie complexă
Bandajare compresivă și posturare
Bandajarea limfatică cu benzi kinesiologice
Tehnici de utilizare pentru îmbrăcămintea compresivă – RTW (ready to wear) și CM (custom made) garment
Tehnici de măsurători pentru îmbrăcămintea compresivă – RTW (ready to wear) și CM (custom made) garment

Formator:
Dr. ALEXANDRA ROVNAYA, medic specialist, trainer specializat Foeldi în tratamentul edemului limfatic

- Articolul continua mai jos-

Scopul cursului este promovarea și implementarea conceptului integrat al managementului de tratament al limfedemului, cu actualizarea aspectelor teoretice și practice legate de limfedem în context interdisciplinar.

Cursul urmărește formarea specialiștilor în domeniu, conform modelului de predare al Institutului Foeldi (Germania) din mai multe țări europene, fiind organizat pe structura cursurilor oferite de prestigiosul institut.

Cursul se desfășoară pe parcursul a 6 zile (luni – sâmbătă), având la bază o bogată informație teoretică și asociază caracterul aplicativ legat de studii de caz și interpretarea lor, cât și de practica țintită, conform modelului de predare de la Institutul Foeldi.

Specialiștii vor obține cunoștințele teoretice și abilitățile practice necesare pentru a aplica eficace și efectiv drenajul limfatic manual și terapia decongestivă în cazuri patologice, cum ar fi: cancerul de sân (limfedemul apărut la nivelul membrului superior, după mastectomii), cancerele ginecologice (limfedem la nivelul pelvisului sau a membrului inferior), după intervenții în afecțiuni de prostată, afecțiuni posttraumatice de membru superior sau inferior cu edem cronic, după intervenții chirurgicale cu evidarea ganglionilor etc precum si in situatia prezentei limfedemului primar. De asemenea, specialistii vor obtine cunostine despre tehnicile de efectuare a masuratorilor pentru imbracamintea de compresie(garment-uri) custom made.

Participare:

Înscrierea se face prin e-mail, la: [email protected] sau telefonic: Andreea Alexe, Fondator Limfedem România – 0731 040 436

- Articolul continua mai jos-

Preț curs: 2500 Lei (locurile la curs sunt limitate)
Pentru grupuri de min. 3 persoane din cadrul aceleiași companii, beneficiați de un discount de 15%.

Pentru a vă asigura locul, vă rugăm să achitați un avans de 30%, urmând ca diferența să fie plătită cu max. 7 zile înainte de eveniment. În cazul retragerii, avansul nu este returnat. Pot fi făcute modificări asupra numelui și numărului de înscriși, cu min. 3 zile înainte de eveniment.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari