Centrul de Transfuzii Sanguine (CTS) Vâlcea are nevoie urgentă de sânge

Centrul de Transfuzii Sanguine (CTS) Vâlcea anunţă că este nevoie urgentă de donatori de sânge cu grupele 0 negativ şi ABIV negativ, pentru care stocurile sunt aproape epuizate în contextul în care în ultimele zile au fost mai multe cazuri urgente de pacienţi care au avut nevoie de sânge din grupele menţionate, potrivit medicului Narcisa Ionaşcu, citat de AGERPRES.

„În ultimele zile au fost câteva urgenţe pentru care a fost nevoie de sânge din grupa 0 negativ şi stocul aproape s-a epuizat. La fel şi pe grupa ABIV negativ, chiar azi am primit o solicitare pentru sânge din această grupă pentru un pacient cu stare destul de gravă”, a explicat Narcisa Ionaşcu.

Ea a menţionat că şi la celelalte grupe stocul este redus şi dacă în următoarele două-trei zile nu va creşte numărul donatorilor stocul se va epuiza, având în vedere că marţi, dintre cei şase potenţiali donatori care s-au prezentat la CTS Vâlcea, numai doi au putut să doneze.

„La celelalte grupe ne mai descurcăm, în sensul că din stocul de acum mai putem asigura solicitările spitalului pentru două-trei zile, dar nu mai mult, pentru că în aceste ultime zile solicitările de la spital au fost foarte consistente. Azi numai două persoane au putut dona. Am început să sunăm donatorii, de săptămâna viitoare vom face şi campanie mobilă în judeţ pentru că altfel nu ne putem descurca”, a arătat medicul, potrivit AGERPRES.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari