Programul semnării documentelor de prelungire a relaţiilor contractuale cu CAS

La 1 aprilie a.c. va intra în vigoare noul Contract-cadru ce va reglementa condiţiile acordării asistenţei medicale, a medicamentelor şi a dispozitivelor medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate, precum şi normele metodologice de aplicare a acestui act normativ în anul 2018.

În acest context, în perioada 29 martie – 2 aprilie a.c., reprezentanţii legali ai furnizorilor de medicamente, servicii şi dispozitive medicale sunt aşteptaţi la sediile caselor de asigurări de sănătate din întreaga ţară, în timpul programului de lucru, pentru a semna documentele de prelungire a relaţiilor contractuale.

Totodată, în intervalul menţionat, preşedinţii-directori generali ai caselor de asigurări de sănătate vor putea decide, după caz, prelungirea programului de lucru al instituţiilor pe care le conduc, astfel încât să permită tuturor furnizorilor să semneze actele adiţionale menţionate.

„Ca instituţii care reprezintă interesele asiguraţilor, casele de asigurări de sănătate vor prelungi programul de lucru ori de câte ori va fi necesar şi vor acordă toată asistenţa furnizorilor, pentru ca aceştia să poată semna documentele de prelungire în timp util, astfel încât să se asigure continuitatea serviciilor medicale” – a declarat preşedintele CNAS, Răzvan Vulcănescu.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari