Bani europeni pentru dotarea cu aparatură medicală a UPU din cadrul Spitalului de Copii

Președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe, va supune spre aprobare plenului forului administrativ județean, în cadrul ședinței din data de 29 martie a.c., inițiativa derulării unui proiect cu finanțare europeană nerambursabilă care urmărește dotarea cu aparatură medicală de ultimă generație a Unității de Primire a Urgențelor din cadrul Spitalului Clinic pentru Copii Cluj-Napoca.

            Necesitatea derulării acestei investiții în cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii – Clinica Pediatrie I de pe strada Moților nr. 66-68 este justificată de dorința Consiliului Județean, în calitate de for tutelar, de a contribui în acest fel la asigurarea unei asistențe pediatrică de urgență la cel mai înalt nivel.

Importanța realizării acestui deziderat e legată de însuși locul pe care această unitate cu profil pediatric îl are în cadrul sistemului medical românesc: U.P.U. Pediatrie I Cluj este singura unitate dedicată urgențelor pediatrice din regiune, cu una dintre cele mai mari adresabilități din țară, respectiv peste 85% din județele țării. Anual, aici sunt tratați aproximativ 20.000 de copii, cu o varietate mare de probleme medicale, de la boli minore până la situații critice, existând posibilitatea resuscitării cardio-respiratorii, a susținerii, evaluării și monitorizării continue a funcțiilor vitale.

            „Ceea ce intenționăm este ca, în continuarea investițiilor pe care deja le-am derulat la U.P.U. Pediatrie I, să contribuim în plus la creșterea calității actului medical oferit copiilor prin implementarea acestui proiect european de dotare cu aparatură medicală de înaltă performanță” a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe.

- Articolul continua mai jos-

Prin intermediul proiectului se propune, astfel, achiziționarea din fonduri europene nerambursabile, unei game complexe de echipamente medicale, respectiv a unui sistem de alimentare neîntreruptibilă pentru furnizarea electricității în cazul unei pene de curent, a unui aparat pentru purificarea/sterilizarea aerului, a unui sistem complet de videolaringoscopie pentru intubația dificilă a pacienților, a unor ventilatoare cu oxid nitric pentru nou-născuți, a unui aparat de ventilație mecanică portabil cu module de ventilație invazivă, a unui tomograf cu impedanță electrică, a unor aparate de ecografie și fototerapie, a unui sistem destinat îmbăierii pacienților imobilizați dar și a altor echipamente indispensabile desfășurării activității de îngrijire pediatrică.

În vederea achiziționării tuturor acestor aparate medicale de ultimă generație, suma nerambursabilă pe care Consiliul Județean urmărește să o acceseze prin Programul Operațional Regional 2014-2020 este de 6.699.819 lei. Aceasta reprezintă aproximativ 98% din valoarea totală a proiectului, diferența de 136.731 lei reprezentând contribuția proprie a forului administrativ județean.

Reamintim faptul că Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii este o unitate medicală universitară de prestigiu a medicinei românești formată din 15 secții, cu peste 500 de paturi, care funcționează în opt locații diferite de pe teritoriul municipiului Cluj-Napoca.  În cadrul acestuia se desfășoară atât activități medicale propriu-zise de îngrijire a copiilor bolnavi cât și o activitate didactică universitară recunoscută, respectiv o activitate științifică unanim apreciată.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari