MedHack – primul hackathon medical din Transilvania

Organizația Studenților Mediciniști din Cluj, prin intermediul proiectului HEART – Healthcare, Education and Research Talks organizează MedHack – primul hackathon medical din Transilvania.

Evenimentul se va desfăşura la Cluj-Napoca, între 24-25 martie 2018, la sediul ClujHub (str. Ferdinand 22-26, et. III, în Centrul Comercial Central).

Competiţia va reuni medici şi viitori medici, specialiști din domeniul IT, antreprenori, designeri şi nu numai, toți având o misiune comună: aceea de a dezvolta soluții inovative şi eficiente la probleme actuale din domeniul medical.

Ne propunem să facilităm accesul pacienţilor la serviciile de sănătate, să eficientizăm tehnicile de diagnostic și tratament, să identificăm soluții de e-learning și servicii clinice axate pe nevoile pacientului. Începem prin conectarea noii generații şi dorim să prezentăm impactul și beneficiile colaborărilor inter-profesionale.

- Articolul continua mai jos-

La maratonul cu o durată de peste 30 de ore, s-au înscris 135 de participanți. Aceştia vor fi grupaţi în 29 de echipe mixte, pluridisciplinare, şi vor aborda una dintre cele 24 de teme propuse, sau vor trata alte probleme la care întrevăd o rezolvare.

Printre temele propuse se regăsesc educația medicală, îngrijirea medicală orientată către pacient, sănătatea publică, domeniul administrativ, connected care.

De-a lungul competiției, participanţii vor fi îndrumați de către numeroși mentori, specialiști atât în domeniul medical, cât și informatic.

Din juriu fac parte reprezentanți ai universităților partenere: Universitatea de Medicină şi Farmacie “Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca, Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, dar și delegați ai firmelor care ne-au susținut în acest demers.

Făcând parte din familia Organizației Studenților Mediciniști din Cluj, echipa de organizare a conferinței internaționale HEART – Healthcare, Education and Research Talks și a concursului MedHack este formată dintr-un grup de studenți entuziaști de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca, care împărtășesc idei și colaborează pentru a construi o comunitate care să inspire și să inoveze.
Pentru informații suplimentare, vă invităm să accesați site-ul și pagina de Facebook a evenimentului. http://medhack.heartcluj.com/ https://www.facebook.com/medhackcluj/

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari