Ministrul Sănătății: Statul român poate oferi astăzi un nivel de 30% al sporurilor în sănătate

Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii a declarat că dialogul cu sindicatele din Sănătate va continua.

„Vom avea o nouă întâlnire cu SANITAS. Eu cred că acţiunile de protest anunţate nu se justifică în condiţiile în care salariile medicilor au crescut de la 1 martie a.c., la fel si veniturile nete. Ca ministru al Sănătăţii pot să vă asigur că sunt conştientă că avem nevoie de medici în ţară pentru a putea asigura un act medical de calitate. Ştiu că există discuţii şi nemulţumiri legate de modul de aplicare a sporurilor. Am avut discuţii cu ministrul Finanţelor pe acest subiect şi trebuie totuşi să înţelegem că statul român poate oferi astăzi un nivel de 30% al sporurilor în sănătate, la nivel de ordonatori principali de credite” a declarat Sorina PINTEA, ministrul Sănătăţii.

Sorina PINTEA a mai adăugat că spitalele pot acorda sporuri mai mari din veniturile proprii pe care le pot realiza în urma unui management performant.

Tot în cadrul declaraţiilor de presă de astăzi, ministrul Sănătăţii a anunţat că pentru cei 415 tineri medici care au promovat concursul de Rezidenţiat fără loc sau post, Ministerul Sănătăţii a găsit o soluţie. Astfel, pentru cei peste 400 de tineri medici, în urma unui Memorandum încheiat cu Ministerul Finantelor, va fi suplimentat numărul de posturi pentru medicina de familie.

- Articolul continua mai jos-

Ministrul Sănătăţii a mai subliniat astăzi importanţa realizării unei reforme în sănătate. În cursul zilei de astăzi, reprezentanţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a transmis un mesaj ministrului Sanatatii că doreşte să sprijine acţiunile de reformă în Sănătate. Mai mult, admisă cererea de acordare a unor granturi în valoare de 650.000 euro (POCA) pentru armonizarea legilor care guvernează sistemul de sănătate.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari