A fost modernizată singura secție de chirurgie toracică din centrul universitar clujean(FOTO)

Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello”, unitate medicală aflată în subordinea Consiliului Județean, a finalizat lucrările de reabilitare și modernizare a Secției de chirurgie toracică, singura de acest fel din centrul universitar clujean.

            Investiția a fost justificată de necesitatea reorganizării și reconfigurării circuitelor funcționale, pentru a corespunde astfel normativelor în vigoare. Astfel, lucrările au constat în amenajarea unui salon de supraveghere a urgențelor, realizarea unui nou salon cu baie proprie și cu acces direct de pe coridorul principal, relocarea spațiului de sterilizare în imediata vecinătate a sălilor de operații precum și realizarea și separarea zonei de ambulator, distinct de restul secției.

Rolul acestor lucrări a fost acela de a contribui la modernizarea infrastructurii și de a eficientiza circuitele medicale din cadrul secției. În acest fel, odată cu creșterea calității serviciilor oferite pacienților va fi facilitat inclusiv procesul de acreditare la care este supus, periodic, spitalul” a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe.

În prezent, Secția de chirurgie toracică din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie dispune de 30 de paturi, din care cinci doar în compartimentul ATI, asigurând asistență medicală curativă pentru pacienții cu tumori maligne și benigne, pneumotorax și traumatisme toracice.

- Articolul continua mai jos-

Având în structură 230 de paturi, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie este o instituție sanitară de monospecialitate care asigură, prin secțiile clinice și serviciile din structură, asistență medico-chirurgicală complexă, curativă, preventivă și de recuperare a pacienților cu afecțiuni respiratorii tuberculoase – TBC și non-tuberculoase (BPOC, Astm bronșic, patologie tumorală malignă și benignă, pleurezii, supurații bronho-pulmonare).

Adresabilitatea Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie din Cluj a crescut în mod continuu în ultima perioadă, depășind de mult limita regională, acesta devenind treptat un bastion național al luptei împotriva TBC și a bolilor de plămâni.

chirirgie toracica1 chirirgie toracica3 chirirgie toracica4 chirirgie toracica5 chirirgie toracica7 chirirgie toracica9 chirurgie toracica2 chirurgie toracica6 chirurgie toracica8

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari