Ministrul Sănătății a cerut să fie luate toate măsurile pentru a preîntâmpina apariţia unor evenimente nedorite cauzate de vremea rea

Ministerul Sănătăţii a solicitat astăzi direcţiilor de sănătate publică să ia toate măsurile care se impun pentru rezolvarea situaţiilor speciale cauzate de condiţiile meteorologice nefavorabile.

S-a cerut evaluarea numărului bolnavilor de la nivelul fiecărui judeţ care necesită transport în vederea efectuării dializei, catagrafierea, prin medicii de familie si cu participarea asistenţilor comunitari, a bolnavilor cronici cu afecţiuni ce necesită monitorizare permanentă, a gravidelor cu risc si a celor în ultimele 2 luni de sarcina, a copiilor cu afecţiuni care necesită monitorizare permanentă, persoane dependente fizic, vârstnici cu nevoi speciale.

Pacienţii care necesită dializă vor fi transportaţi la nivelul unităţii la care fac dializa, iar după efectuarea procedurilor vor fi internaţi în spitalul în cadrul căruia funcţionează unitatea de dializă. Bolnavii cronici internaţi care necesită monitorizare permanentă nu vor fi externaţi până la stabilizarea situaţiei meteo. Medicii de familie vor fi convocaţi la cabinetele medicale pentru a asigura permanenţa până la stabilizarea situaţiei meteo.

Direcţiile de sănătate publică vor evalua stocurile de medicamente si materiale sanitare existente la nivelul spitalelor şi vor identifica nevoile pentru rezolvarea situaţiilor de urgenţă apărute în această perioadă.

- Articolul continua mai jos-

„Am cerut direcţiilor de sănătate publică să colaboreze cu autorităţile locale – prefecturi, primării şi cu departamentele pentru situaţii de urgenţă de la nivel judeţean pentru a preîntâmpina apariţia unor evenimente nedorite care pot fi cauzate de vremea rea”, a declarat ministrul Sănătăţii, Florian BODOG.

Conform documentului MS transmis în teritoriu, managerii serviciilor de ambulanţă judeţene răspund de dispunerea tuturor măsurilor necesare asigurării cu personal corespunzător în această perioadă (medici, asistenţi medicali, etc), identificarea căilor de acces care trebuie degajate cu prioritate (acces catre spitale, cabinetele medicilor de familie, Serviciile Judeţene de Ambulanta şi orice alte unităţi sanitare), asigurarea degajării căilor de acces de la nivelul Serviciului şi al substaţiilor din structura acestuia până la drumul principal.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari