Simularea Admiterii 2018 la Universitatea de Medicină şi Farmacie ‘Grigore T. Popa’ Iaşi

Universitatea de Medicină şi Farmacie ‘Grigore T. Popa’ Iaşi împreună cu Societăţile Studenţilor din UMF Iaşi: Societatea Studenţilor Medicinişti (SSMI), Societatea Studenţilor Stomatologi (SSSI), Societatea Studenţilor Farmacişti (SSFI), Asociaţia Studenţilor Bioingineri (ASBI) şi Societatea Studenţilor Chirurgi din România (SSCR) organizează şi în acest an simularea concursului de admitere pentru viitorii candidaţi la medicină. Cele două sesiuni de simulare vor avea loc în zilele de 4 martie şi 12 mai 2018, la toate specializările din cadrul celor patru facultăţi ale universităţii: Medicină, Medicină Dentară, Farmacie, Bioinginerie Medicală, Asistenţă Medicală Generală, Nutriţie şi Dietetică, Tehnică Dentară, Balneo-fiziokinetoterapie şi Recuperare.

Pentru prima sesiune – din 4 martie 2018 – candidaţii se vor putea înscrie în intervalul 2 – 23 februarie 2018 pe site-ul http://simulare-admitere.ssmi.ro/ prin completarea unui formular şi plata unei taxe de înscriere în valoare de 40 de lei.

Candidaţii nu vor putea opta pentru simularea examenului la mai multe specializări deoarece toate au loc în aceeaşi zi şi la aceeaşi oră, sub forma unui test grilă cu durata de 3 ore.

‘Simularea examenului de admitere, care se desfăşoară în aceeaşi parametri cu examenul propriu-zis din vară, ajută foarte mult candidaţii. Aceştia se pot obişnui cu atmosfera de examen, cu emoţiile inerente unui asemenea eveniment şi îşi fac o evaluare a cunoştinţelor. Anul trecut, la prima sesiune de simulare au participat 612 de elevi iar la cea de-a doua, din mai, şi-au încercat puterile peste 1100 de candidaţi.’ a declarat prof.univ.dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iaşi.

- Articolul continua mai jos-

Simularea examenului de Rezidenţiat – 22 aprilie 2018

Studenţii din anul VI de la Universitatea de Medicină şi Farmacie ‘Grigore T. Popa’ Iaşi pot face o primă verificare a cunoştinţelor acumulate până în prezent participând la simularea examenului de Rezidenţiat, care va avea loc în data de 22 aprilie 2018. Acţiunea organizată de UMF Iaşi în colaborare cu Societatea Studenţilor Medicinişti (SSMI) le va oferi candidaţilor o evaluare obiectivă a cunoştinţelor şi îi va familiariza cu condiţiile de desfăşurare ale examenului. Concursul va dura 4 ore şi va fi structurat sub forma unui test grilă, ale cărui subiecte vor fi elaborate de personalul academic al universităţii. Sursele bibliografice sunt reprezentate de cele două volume ale ‘Compendiului de specialităţi medico-chirurgicale’, publicate sub coordonarea Prof. Univ. Dr. Viorel Scripcariu şi Prof. Univ. Dr. Victor Stoica.

‘După Admitere, cel mai important pas în devenirea unui medic este Rezidenţiatul. Pregătirea acestui concurs ar trebui să presupună ani de studiu, de aprofundare a noţiunilor dobândite în timp. Deoarece pe parcursul facultăţii, studenţii nu se confruntă cu un test de aceste dimensiuni, simularea concursului de rezidenţiat este un exerciţiu deosebit de util, care ar trebui abordat cu maximă seriozitate. Anul trecut, peste 300 de studenţi din anul VI au participat la simularea examenului de Rezidenţiat. Sperăm ca, în acest an, numărul lor să fie mai mare’, a declarat Prof. Univ. Dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iaşi.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari