Elevii din Sibiu învaţă despre importanţa consumului de lactate

În perioada 16 ianuarie – 2 februarie, 6 unităţi de învăţământ din Sibiu desfăşoară cu sprijinul Consiliului Judeţean Sibiu activităţi educative ce urmăresc conştientizarea preşcolarilor şi a elevilor asupra unei alimentaţii sănătoase, bazate pe lapte şi produse lactate. Peste 850 de copiii din mediul urban vor învăţa despre importanţa consumului de produse alimentare locale şi despre combaterea risipei de alimente. Astfel de acţiuni educative sunt deosebit de importante pentru judeţul Sibiu, întrucât în cadrul Programului Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019, încurajarea programelor de educare a gusturilor copiilor în şcoli, cu scopul deprinderii unui stil de viaţă sănătos, este unul dintre obiectivele asumate. Acţiunile din această perioadă se desfăşoară în cadrul Programului pentru şcoli al României, implementat de Consiliul Judeţean Sibiu, cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Sibiu, şi sunt aferente distribuţiei de lapte pentru Semestrul I al anului şcolar 2017-2018, măsuri finanţate prin Fondul European de Garantare Agricolă.

Învăţarea şi formarea de noi deprinderi se va realiza prin ateliere precum „Drumul laptelui”, în care se vor urmări video-uri despre drumul parcurs de lapte de la fermă până pe mesele noastre, sau prin jocuri ca „Gustă şi spune cine sunt”, în care elevii vor degusta o varietate de produse lactate. Pentru a fi cât mai atractive, multe dintre activităţi se desfăşoară sub forma unor concursuri cu premii, materialele necesare fiind achiziţionate de Consiliul Judeţean Sibiu. Printre premiile care se vor câştiga se numără atlasuri care promovează alimentaţia sănătoasă, cărţi de reţete culinare şi DVDuri cu filme educaţionale. „Pe lângă activităţile de promovare a consumului de fructe şi legume în şcoli pe care le-am susţinut în anii precedenţi, mă bucur că în acest an demarează şi acţiuni educative pe tema consumului de lactate. Încurajăm şi pe viitor cât mai multe şcoli să se implice deoarece, dacă vrem să devenim o destinaţie gastronomică pe termen lung, trebuie ca în primul rând noi, sibienii, să învăţăm să practicăm o alimentaţie sănătoasă. şi eu sunt mamă şi ştiu ce important e să încurajăm copiii să consume produse naturale – lactate, fructe, legume – şi cât mai puţine sucuri acidulate, pline de zaharuri”, precizează preşedinta Consiliului Judeţean Sibiu, Daniela Cîmpean.

Centrul şcolar pentru Educaţie Incluzivă nr. 1, aflat în subordinea Consiliului Judeţean Sibiu, a propus să organizeze în 26 ianuarie Ziua produselor lactate şi va implica 158 de elevi într-o serie de ateliere creative ca cele menţionate mai sus. La şcoala Generală nr. 4 a fost invitat la activităţile cu copiii un medic nutriţionist care va explica elevilor importanţa consumului de lactate pentru a avea oase puternice şi dinţi sănătoşi. Activităţi educative vor avea loc şi la şcoala Gimnazială nr. 2, Şcoala Gimnazială nr. 12, şcoala Gimnazială nr. 13 şi Colegiul Naţional Pedagogic Andrei Şaguna din Sibiu.

În vederea implementării măsurilor educative aferente distribuţiei de fructe şi legume, respectiv, distribuţiei de lapte, pentru Semestrul II al anului şcolar 2017-2018, unităţile de învăţământ interesate să desfăşoare astfel de activităţi, sunt invitate să se înscrie, până la data de 19 ianuarie 2018, printr-o adresă scrisă înaintată Consiliului Judeţean Sibiu, cu menţionarea măsurii educative pentru care se optează.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari