Bodog: Îmi doresc o lege a transplantului clară şi funcţională

Florian BODOG, ministrul Sănătăţii s-a întâlnit în această dimineaţă cu reprezentanţii pacienţilor transplantaţi.

În cadrul întâlnirii, Florian BODOG a afirmat că Ministerul Sănătăţii va prelua observaţiile şi propunerile pacienţilor.

„Este un proiect care necesită o amplă dezbatere. Îmi doresc o lege clară şi funcţională, care să respecte directivele europene şi care să elimine orice suspiciuni. Vă rog să faceţi propuneri în favoarea pacienţilor. La fel cum am analizat împreună proiectul legii înainte ca acesta să fie postat în dezbatere publică, vom discuta cu dumneavoastră şi forma finală înainte de a fi trimisă spre adoptare”, a declarat ministrul Sănătăţii, Florian BODOG.

Reamintim că, Agenţia Naţională de Transplant şi direcţia de specialitate a Ministerului Sănătăţii au elaborat un proiect de Lege privind transplantul uman în vederea armonizării legislaţiei naţionale cu directivele europene privind standardele de calitate şi siguranţă referitoare la organele umane destinate transplantului şi simplificarea cadrului legislativ prin preluarea în noua lege a 11 acte normative din domeniul transplantului uman. Noua Lege a Transplantului va fi trimisă în Parlament pentru dezbatere publică şi aprobare.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari