Salonul de iarnă al medicilor,13 decembrie 2017 – 4 ianuarie 2018

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” şi Muzeul de Artă Cluj-Napoca, instituţie publică de interes judeţean, care funcţionează sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, vă invită miercuri, 13 decembrie 2017, ora 13, la vernisajul expoziţiei Salonul de iarnă al medicilor.

Salonul de iarnă al medicilor, organizat an de an începând din 1966, oferă o selecţie din lucrările de artă plastică a unor medici şi farmacişti pasionaţi de artă într-o expoziţie cu tradiţie la Muzeul de Artă Cluj-Napoca, aflată acum la cea de-a 47-a ediţie.

Preocupările artistice ale medicilor nu mai sunt de mult o noutate, artele vizuale ocupând un  loc însemnat în universul lor sufletesc, alături de literatură, unii colecţionând lucrări de artă, iar alţii aşternându-şi impulsurile interioare mai ales pe pânză.

Peste 30 de lucrări vor fi expuse pe simezele Muzeului de Artă în cadrul acestui eveniment, între ele lipsind de această dată sculptura sau fotografia. Vor putea fi admirate lucrări de pictură în ulei, acrilic, acuarele şi grafică.

- Articolul continua mai jos-

Expoziţia curatoriată va fi deschisă în perioada  13 decembrie 2017 – 4 ianuarie 2018.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari