Profesorul Dafin Mureșanu de la UMF Cluj-Napoca este noul președinte al Federației Europene a Societăților de Neuroreabilitare

Profesorul Dafin Mureșanu de la Universitatea de Medicină și Farmacie “Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca este noul președinte al Federației Europene a Societăților de Neuroreabilitare, cea mai reprezentativă organizaţie europeană dedicată neuroreabilitării – The European Federation of NeuroRehabilitation Societies (EFNRS).

Numirea sa a avut loc la sfârșitul lunii octombrie, în cadrul celei de a – IV-a ediţii a Congresului European de NeuroReabilitare (ECNR) desfășurat  la Lousanne, în Elveţia.

“Votul acordat de către membri EFNRS mă onorează şi în acelaşi timp mă obligă, alegerea mea într-o poziţie atât de importantă fiind rezultatul unui deceniu de muncă în echipă la nivel european și internațional”, a declarat Profesorul Dafin Mureșanu.

Înainte de alegerea sa în această funcţie al cărei mandat este de doi ani, profesorul Dafin Mureșanu a ocupat poziţia de vicepreşedinte al EFNR. În prezent, profesorul  ocupă funcția de director al departamentului de Neuroştiinţe din cadrul UMF  din Cluj-Napoca, membru titular al Academiei de Ştiinţe Medicale din România, Co-Președinte al Panel-ului Științific de Neurorecuperare al Academiei Europene de Neurologie, preşedinte al Societăţii pentru Studiul Neuroprotecţiei şi Neuroplasticităţii, iar până în mai 2017 a ocupat funcţia de preşedinte al Societăţii de Neurologie din România.

- Articolul continua mai jos-

Având sediul permanent la Viena, EFNRS este o organizație internațională nonprofit dedicată cercetării, educației, schimburilor intelectuale și științifice, activităților de advocacy și filantropice în domeniul medical al neuroreabilitării și al ariilor de expertiză conexe. EFNRS are în componenţa sa toate societățile de neurorecuperare din ţările Uniunii Europene, la care se adaugă şi specialişti şi cercetători ştiinţifici din întreaga lume.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari