Al patrulea forum global privind resursele umane pentru sănătate

Cel de-al patrulea Forum global privind resursele umane pentru sănătate va avea loc în perioada 13-17 noiembrie 2017, la Dublin, Irlanda. Tema din acest an va aborda construirea forței de muncă în sănătatea viitorului.

România şi resursele umane pentru sănătate

Resursele umane pentru sănătate sunt o problemă sensibilă, mai ales pentru ţara noastră, care înregistrează o migrare masivă a personalului din acest sector spre ţările vest Europene, dar şi spre alte continente. Pleacă, în principal, cadre bine pregătite profesional, atât medici specialişti, cât şi tineri rezidenţi, dar şi asistente medicale cu experienţă, cu toţii în căutarea unei recompense financiare în a cord cu calitatea actului medical prestat, cu pregătirea profesională şi cu importanţa muncii prestate, dar şi cu demnitatea umană.

Forumul salută reprezentanții din sectorul educației, sănătății, muncii / ocupării forței de muncă și al finanțelor. Acești factori de decizie, lideri și investitori reprezentând toate grupurile de părți interesate se vor reuni pentru a discuta și a dezbate abordările inovatoare privind avansarea punerii în aplicare a Strategiei globale privind resursele umane pentru sănătate: Forța de muncă 2030 și recomandările Comisiei Națiunilor Unite la nivel înalt privind Ocuparea forței de muncă în sectorul sănătății și creșterea economică.

În cadrul Forumului, Organizaţia Mondială a Sănătăţii pe Europa va introduce prima versiune a unui set de instrumente pentru a sprijini cadrul de acțiune necesar unei  forțe de muncă durabilă în domeniul sănătății în regiune, pe care statele membre l-a adoptat la cea de-a 67-a sesiune a Comitetului Regional pentru Europa al OMS.

- Articolul continua mai jos-

Setul de instrumente oferă acces structurat la strategiile privind resursele umane pentru sănătate, instrumente de planificare, dovezi și studii de caz concrete. Acesta va fi prezentat în cadrul unei sesiuni de prânz în 15 noiembrie, ora 12.30 – 13.30, în sala 6, Royal Dublin Society.

Experții OMS vor fi, de asemenea, disponibili în celelalte zile ale Forumului pentru a răspunde  întrebărilor, menţionează într-un comunicat Biroul Regional European al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari