Ambalaje alimentare, deşeuri şi emisii de gaze

Ambalaje alimentare – Alimentele şi materialele cu care intră în contact

La reuniunea de luni, 6  noiembrie a Comisiei pentru mediu, sănătate publică și siguranță alimentară din Parlamentul European se vor aborda câteva chestiuni importante legate de raportările cu privire la negocierile interinstituționale în curs.

Ambalaje alimentare , deşeuri şi emisii de gaze

Vor fi evaluate problemele privind deşeurile şi ambalajele, echipamentele electrice şi electronice, precum şi monitorizarea și raportarea emisiilor de CO2 provenite de la noile vehicule grele și a consumului de combustibil al acestora.

Acestor teme li se adaugă raportările privind reducerile anuale obligatorii ale emisiilor de gaze cu efect de seră realizate de statele membre între 2021 și 2030 pentru o uniune energetică rezilientă și pentru a îndeplini angajamentele asumate în temeiul Acordului de la Paris și modificarea Regulamentului nr. 525/2013 al Parlamentului European și al Consiliului privind un mecanism de monitorizare și de raportare a emisiilor de gaze cu efect de seră și a altor informații relevante pentru schimbările climatice.

Ambalaje alimentare – Alimentele şi materialele cu care intră în contact

Deşi sunt teme legate de mediu, toate acestea se reflectă în starea de sănătate a populaţiei. Din acest motiv, pe ordinea de zi a reuniunii este prevăzut, printre altele şi un schimb de opinii cu Comisia privind materialele care intră în contact cu alimentele. Acest subiect delicat al ambalajelor pentru produsele alimentare ne interesează în mod direct, atât pe noi, cetăţenii europeni, în general, cât pe clujeni, cei care se bucură de cercetările întreprinse în a cest domeniu de Conf. Univ. Dr. Dan C. Vodnar, de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca şi aşteaptă ca ele să fie puse în practică spre beneficiul de sănătate al tuturora.

- Articolul continua mai jos-

 

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari