Un an de sănătate şi frumuseţe cu Emilia Cotul şi Personal Training Studio

Despre Emilia Cotul şi Personal Training Studio by Emilia v-am mai povestit, dar acum o puteţi şi vedea pe ecrane, ea fiind imaginea VAXICUM® SPORT, un produs Worwag Pharma destinat celor care fac sport fără teamă de durere. De curând, Emilia şi grupul din jurul ei au aniversat un an de când activează în această formulă. Una pentru sănătate şi frumuseţe, căreia îi dorim viaţă lungă!

În Cluj-Napoca sunt multe săli de sport, studiouri, spaţii unde cei care vor să fugă de sedentarism, mai ales după un loc de muncă ce presupune multe ore de stat pe scaun, aleg să facă mişcare sub îndrumarea unor oameni pricepuţi. Şi mai este loc, spunea Emilia Cotul, dar pentru ceea ce aduce Personal Training Studio by Emilia nu prea există concurenţă, pentru că aici este altceva. Şi cum nu cred până nu aud şi văd, am mers şi eu la unul din spaţiile în care cei ajunşi aici schimbă nu doar felul de a face sport, ci o mare parte din felul de a fi.

„Noi dăm atenţie mai multor aspecte, de la nutriţie la sport, la educaţie, dar şi la aspectului estetic, cu sfaturi de cum să se aranjeze, cum să se machieze, aşadar, cu îndrumări specializate pentru o schimbare de look. Avem parteneriate cu clinici dentare, cu cea de Podiatrie. Practic, ne ocupăm de tot ceea ce înseamnă omul la suprafaţă. Dar încercăm să-l schimbăm puţin şi mental, să-l educăm pentru a avea o viaţă plăcută în sănătate şi frumuseţe.

Pentru o alimentaţie sănătoasă am dezvoltat o relaţie de colaborare cu o firmă de catering, la care noi recomandăm meniurile. De fapt, noi nu suntem o sală de sport şi după desingnul ei se vede foarte clar asta. Ideea mi-a venit pentru că făceam foarte multe antrenamente cu clienţii acasă la ei şi nu mai făceam faţă. Atunci mi-am zis că trebuie să creez o atmosferă asemănătoare cu ceea ce au oamenii acolo, pentru că atunci se simt confortabil şi nu stau la rând la un aparat pentru antrenament.

- Articolul continua mai jos-

Am avut emoţii, n-am crezut că lucrurile vor merge atât de repede înspre bine, dar se pare că ne-am pliat pe aşteptările clienţilor şi succesul a venit în prima lună de la deschidere. În acest an pe care l-am sărbătorit de curând am tot crescut şi de la doi antrenori la început, acum suntem cinci şi două persoane la recepţie. În plus, avem un manager şi pe fiecare specialitate câte o persoană, adică pe make-up şi styling, precum şi pe partea medicală. Cum succesul ne-a cam luat pe nepregătite, a trebuit ca în luna martie să deschidem al doilea studio, pentru că nu mai făceam faţă solicitărilor şi din luna noiembrie până în februarie am avut  abonamentele blocate, iat lista de aşteptare era lungă” ne-a mărturisit Emilia Cotul.

Pare incredibil, dar aşa este, iar faptul că oamenilor li se acordă atenţie a contat enorm. Ce se întâmplă în acel studio, cum decurge prima întâlnire cu Emilia şi cum apar schimbările au fost întrebările la care Emilia Cotul a răspuns zâmbind şi poate că aici e una din cheile succesului ei, în faptul că nu s-a lăsat copleşită de gândurile care ne înnegresc nouă frunţile prea adesea.

„La primul contact cu un doritor, i se programează mai întâi o consiliere de 30 de minute, în cadrul căreia i se completează o fişă cu istoricul său medical, nutriţional şi sportiv. Dacă sunt şi probleme de sănătate, pentru că de cele mai multe ori dezechilibrul alimentar porneşte de la o problemă, le vom trece în revistă pe toate. Apoi, în funcţie de ce are nevoie, clientul este repartizat unui singur antrenor, dar dacă starea lui de sănătate este bună, poate ajunge la toţi antrenorii. Din ianuarie, clienţii pot merge prin rotaţie pe la toţi antrenorii şi aceştia ţin evidenţa antrenementelor făcute cu fiecare client în parte. Cum fiecare antrenor are stilul său, am observat că rezultatele au fost mult mai bune atunci când clienţii au beneficiat de mai multe tipuri de antrenamente. În plus, nu s-au plictisit de acelaşi antrenor cu acelaşi stil şi tip de antrenament.

La studioul nostru un client poate lucra singur cu antrenorul sau alături de alţi maximum trei clienţi. De fiecare dată, antrenamentul este personalizat, precum şi alimentaţia propusă.

După consiliere clienţii îmi furnizează informaţii despre alimentaţia lor, cu fotografii care conţin fiecare masă a lor timp de şapte zile, tot ceea ce mănâncă şi beau. În acest timp eu nu fac niciun comentariu asupra conţinutului, ca să îmi conturez o idee clară şi în funcţie de asta îi personalizez alimentaţia, propunându-i un plan alimentar. Eu le spun clienţilor ce pot să mănânce şi ce nu pot, dar şi intervin pe parcurs, pentru că doresc să menţin o stare de echilibru. Să ceri o schimbare de 360 de grade în 24 de ore este o chestiune forţată, care nu dă roade. De fapt, eu nu le impun o dietă, ci îi ajut acolo unde ei nu ştiu să se alimenteze potrivit.

După efectuarea analizelor medicale, clientul intră la antrenament şi timp de două-trei săptămâni ne facem o ideea asupra ceea ce putem face, îi conturăm un profil fizic, vedem cât poate duce şi abia după asta îi personalizăm antrenamentul. Dacă există probleme la nivelul piciorului, noi ne îndrumăm clienţii înspre Clinica de Podiatrie, pentru a nu strica şi mai mult lucrurile, dar şi spre alte specialităţi, dacă este nevoie.

- Articolul continua mai jos-

O dată pe lună fiecare client este reevaluat şi atunci analizăm ce s-a întâmplat între timp, ce s-a schimbat, cum, dacă mai are nevoie de alte schimbări. În plus, intervine Alin Lazăr cu o consiliere de styling, iar aceasta poate consta inclusiv din însoţirea clientului la cumpărături pentru a schimba ţinuta cu una adecvată, după atingerea ţintelor.

Cum fiecare client îşi face alegerile în funcţie de câteva obiective concrete am întrebat, aproape sigură de răspuns, care este ţinta predilectă a clienţilor.

„ Majoritatea clienţilor vin cu scopul de a slăbi, dar după o lună slăbitul nu mai este un scop în sine, ci adoptă ideea că trebuie să fie sănătoşi, să aibă o zonă de echilibru în viaţa lor şi chiar uită într-un fel de slăbit, chiar dacă procesul intervine pe parcurs. E bucuria noastră când constatăm asta şi pe parcursul a trei luni, schimbarea exterioară se produce, dar şi psihic, pentru că noi preferăm să avem clienţi care să vină cu drag la noi şi nu îi agresăm verbal, aşa cum se procedează la unele săli. Totul este relaxat şi aşa se face că vin inclusiv familii care se antrenează împreună” mi-a confirmat Emilia Cotul presupunerea.

Deşi a avut două studiouri deschise, ne]n’elegerile cu unul dintre proprietarii spaţiilor a făcut ca acum să funcţioneze unul singur, iar Emilia este în căutarea unui nou spaţiu mai mare. Încă nu are încă un plan pentru a acoperi restul oraşului, dar succesul de până acum o va stimula, probabil.

„Ne găsiţi deocamdată doar aici, pentru că majoritatea clienţilor la care mergeam acasă pentru antrenamente personale locuiau aici. Dacă ar fi să deschid un alt studio, sincer n-aş şti unde, pentru că nu am apucat să fac efectiv un studiu, cum spuneam, tot valul acesta de simpatie şi succesul ne-a luat pe nepregătite, dar ne-a umplut de bucurie.

În plus, aici vin atât clienţi mai puţin familiarizaţi cu sportul şi care ezită să meargă într-o sală mare, dar şi mulţi oameni de afaceri, care nu vor să-şi expună neapărat viaţa personală şi vor un antrenament în linişte”.

-Articolul continua mai jos-

Toată povestea este captivantă, dar firesc vine şi întrebarea legată de costuri.

„Un abonament costă între 250 lei şi trece puţin peste 500 lei pe lună, în funcţie de numărul de antrenamente, care poate fi de maximum 4 pe săptămână, adică în jur de 60 de lei o şedinţă. Indiferent de tipul abonamentului, clientul beneficiază de acelaşi concept. Consilierea de wellness intră în acest abonamnet, iar dacă se doreşte efectuarea schimbărilor propuse, acestea se fac cu o reducere consistentă, între 10 şi 50%, ca urmare a parteneriatelor pe care le avem cu stiliştii. Ca urmare, aproape jumătate dintre clienţii noştri au făcut şi schimbarea de styling, iar asta ne-a bucurat mult”.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari