SALVEAZĂ VIEŢI: Igiena Mâinilor – o campanie a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii

Iniţiativa anuală „SALVEAZĂ VIEŢI: Igiena Mâinilor” este parte a efortului major global coordonat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, care sprijină profesioniştii din domeniul sănătăţii să-şi îmbunătăţească igiena mâinilor în cadrul serviciilor medicale şi să sprijine astfel prevenirea infecţiilor nosocomiale, care pun frecvent viaţa în pericol.

Problemele din cadrul îngrijirilor pentru sănătate, aşa cum sunt infecţiile nosocomiale, de multe ori invizibile, sunt provocări politice și sociale pe care trebuie să le abordăm acum.

logo campanie

În acest an, tema campaniei este: Combate rezistența microbiană – este în mâinile tale

Scopul campaniei este de a crește nivelul de conștientizare în ceea ce privește importanța igienei mâinilor în domeniul îngrijirilor de sănătate și ”să unească oamenii” la nivel global pentru a susține îmbunătățirea igienei mâinilor..

- Articolul continua mai jos-

Tema ”Combate rezistența microbiană – este în mâinile tale” încearcă să influențeze puternic conexiunea dintre prevenirea infecțiilor și rezistența microbiană la antibiotice și se adresează indivizilor prin utilizarea cuvântului ”tale” – la fiecare nivel al sistemului de sănătate combaterea rezistenței microbiene la antibiotice este o chestiune personală, iar impactul depinde atât de acțiunile indivizilor din prima linie, cât și de acțiunile liderilor.

Spitalele şi alte unităţi sanitare sunt invitate să ia parte la această iniţiativă globală pentru a continua creşterea nivelului de conştientizare în privinţa importanţei igienei mâinilor, pentru a transfera acţiunile la nivelul îngrijirilor şi pentru a reduce infecţiile nosocomiale.

Spitalele şi alte unităţi sanitare care doresc să-şi îmbunătăţească controlul infecţiilor, sunt invitate să se înregistreze pentru „SALVEAZĂ VIEŢI: Igiena Mâinilor” la următoarea adresă: www.who.int/gpsc/5may/register/en/

În România, Campania „SALVEAZĂ VIEŢI: Igiena Mâinilor”, cu sloganul COMBATE REZISTENȚA MICROBIANĂ. ESTE ÎN MÂINILE TALE este coordonată de Ministerul Sănătăţii prin Institutul Naţional de Sănătate Publică şi implementată local de către Direcţiile de Sănătate Publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti.

 Recomandări făcute populaţiei:

 Preveniți dezvoltarea infecțiilor printr-o stare bună de sănătate (de ex. prin dietă sănătoasă și o bună igienă), astfel nu veți avea nevoie de antibiotice.

 Evitați infecțiile prin curățarea regulată a mâinilor acasă, la birou, la școală, la sala de sport, etc.

- Articolul continua mai jos-

Dacă sunt prescrise antibiotice, întrebați întotdeauna cum poate ajuta medicamentul pentru boala dumneavoastră actuală.

Luați antibiotice așa cum sunt prescrise de doctorul dumneavoastră și nu întrerupeți sau stopați tratamentul, chiar dacă începeți să vă simțiți mai bine. Nu păstrați și nu luați antibiotice pentru alte boli. Chiar dacă unele infecții par că ar fi aceleași, pot să nu fie la fel. Nu împărțiți cu alții medicamentele prescrise pentru dumneavoastră – aceasta poate duce la folosire greșită și facilitează rezistența la antibiotice. Antibioticele sunt medicamente puternice și pot avea și efecte secundare negative.

Încurajați-vă familia și prietenii să ia antibiotice doar cănd este necesar.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari