Clinica VenArt – arta de a fi sănătos

Clinica VenArt Cluj este singura clinică din România unde se foloseşte tehnica VenoSteam se mândresc cei ce au clădit la Cluj o clinică de nivel mondial.

„Durerea îşi dăruieşte puterea de a tămădui acolo unde nici nu bănuim” scria Martin Heidegger în „Originea operei de artă” şi poate nicăieri nu se adevereşte mai deplin, decât în locurile unde medicina este practicată cu dăruire şi vindecarea este ridicată la rang de artă. Am găsit un astfel de loc în Clujul cel atât de căutat pentru edificiile sale dedicate cercetării, studiului şi însănătoşirii.

Clinica VenArt din Cluj-Napoca a fost deschisă în Februarie 2013, propunându-şi să utilizeze tehnici moderne, minim-invazive în chirurgia vasculară venoasă. La scurt timp, pe lângă specialitatea de bază- chirurgia vasculară s-a demarat şi modulul de servicii diagnostice în mai multe specialităţi: chirurgie generală, chirurgie oncologică, investigaţii ecografice şi reumatologie.

Ce aduc  nou pe piaţa medicală este faptul că tratarea venelor varicoase poate fi realizată minim-invaziv, foarte precis, sub control ecografic, obţinându-se rezultate foarte bune. În plus, aceste intervenţii se fac în regim ambulator, fără internare, pacientul putând să îşi reia activităţile cotidiene începând cu ziua următoare.

- Articolul continua mai jos-

O altă noutate este faptul că, spre deosebire de metodele deja cunoscute de ablaţie termică, metoda VenoSteam (cu aburi) utilizează un cateter mult mai flexibil decât cel laser sau radiofrecvenţa, putând fi folosit şi pe venele tortuoase, perforante, colaterale, lucru care era dificil prin alte metode minim-invazive. VenArt este singura clinică din România unde se foloseşte această tehnică, iar  ei se mandresc cu faptul că  în echipa VenArt îl au pe  dr. Rene Milleret, un chirurg francez de renume internaţional care a şi dezvoltat această metodă nouă de tratament.

Clinica VenArt Cluj – Servicii

Urmatorul pas logic a fost să se îndrepte către partea de picior diabetic şi boala arterială periferică. Cu ajutorul Dr. Jerome Cau din cadrul Polyclinique Poitiers, Franţa s-a început  dezvoltarea acestui modul în Bucuresti, unde domnia sa a început să consulte şi să facă intervenţii în mod regulat.

În mare parte din cazuri, aceste intervenţii sunt de tip minim-invaziv (stenturi, balonaşe, stent-grafturi). În viitorul foarte apropiat, la clinica VenArt se speră că vor putea fi operate şi anevrismele aortice, atât cele toracice, cât şi cele abdominale laparoscopic. În momentul de faţă, aceste tehnici se fac în putine locuri din lume, iar ei îşi doresc ca acest lucru să îl poată face foarte curand în România. Pentru moment aceste servicii arteriale nu vor fi oferite în Cluj, dar se doreşte ca în viitorul apropiat să fie oferite clujenilor şi celorlalţi locuitori ai Transilvaniei.

Pe parcurs s-au mai adaugat serviciile de chirurgie generală şi mică chirurgie, chirurgie ORL, chirurgie plastică şi estetică şi chirurgie oncologică. Există cazuri în care se formează o echipă interdisciplinară în vederea obţinerii unui rezultat optim, şi totdeauna este o plăcere să vezi că o echipă se reuneşte în obţinerea unui rezultat cât mai bun pentru pacient.

În cazurile tumorilor şi cancerului de sân, chirurgi de renume internaţional vin în sprijinul pacienţilor. Reconstrucţiile pot fi facute tot în clinică, într-un mediu cald şi prietenos.

 Clinica VenArt Cluj – Echipă Internaţională

Unul din lucrurile cu care se mândresc este că la VenArt s-a format o echipă internaţională, cu medici talentati şi recunoscuţi în lumea medicală. O echipă deschisă, prietenoasă,  unde orice întrebare îşi găseşte răspuns şi în care fiecare învaţă de la celălalt. Nu există bariere lingvistice ori de altă natură, totul decurgând cu firescul unei adevărate familii.

- Articolul continua mai jos-

Ideea iniţială a fost de a avea echipe omogene, şi dacă nu există, să fie construite. Se mândresc cu faptul că sunt deschişi şi că fiecare poate să înveţe de la celălalt. O lecţie de normalitate rar întânită într-o lume ca a noastră.

Însă obiectivul final este ca pacieţtii să fie mulţumiţi şi să treacă prin această experienţă fără emoţii şi fără stres.

Clinica VenArt Cluj – Viitor

Anul 2017 va fi un an foarte important pentru VenArt  şi  cei de aici îşi pun şi ei speranţele într-o îmbunătăţire a întregului sistem medical românesc, în care să se dezvolte normal şi organic.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari